Nyheter

HANetf lanserade två nya ETFer på Londonbörsen i dag, TANN ETF och TRYP ETF

Publicerad

den

HANetf tillkännagav lanseringen av Solar Energy UCITS ETF (TANN) och Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP). HANetf lanserade två nya ETFer på Londonbörsen idag.

Solar Energy UCITS ETF (TANN)

Solar Energy UCITS ETF (TANN) strävar efter att erbjuda ren exponering för den snabbt växande globala solindustrin.

TANN spårar EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR) som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och / eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem.

Varför investera i TANN?

  • Europas första ETF för ren solenergi. Solar Energy UCITS ETF (TANN) är Europas första ETF som erbjuder ren-play-exponering för den snabbt växande globala solindustrin.
  • Snabbt växande megatrend. Solenergi är den snabbast växande källan till ny energikapacitet med prognoser om $ 4,2 biljoner nya investeringar i solkapacitet fram till 2050. År 2040 förväntas solenergi vara den största källan till global elektrisk kapacitet med över 35% mer installerad kapacitet än naturgas. Fossila bränslen förväntas sjunka till bara 24% av kraftproduktionen år 2050 från 62% -nivån idag.
  • ESG-referenser. TANN planeras enligt artikel 8 enligt SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation). Företagen kommer att screenas för ESG för att följa FN: s Global Compact-principer plus operativt engagemang inom oljesand, fossilt bränsle eller kontroversiella vapen.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP)

Fonden strävar efter att erbjuda exponering för resebranschen när den spårar globala flygbolag, hotellföretag och kryssningsoperatörer.

TRYP spårar Solactive Airlines, Hotels, Cruise Lines Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från rese- och turistsektorn inklusive företag som arbetar med flygbolag, hotell och kryssningsrederier.

Varför investera?

Tillväxtmöjlighet efter pandemi. Effekten av COVID-19 har naturligtvis sänkt rese- och turistindustrin ner från toppnivån för 2019 men med den pandemirelaterade motvinden börjar avta, får investerare nu en unik möjlighet att handla den potentiella återhämtningen inom resebranschen med en enda produkt.

Begränsningar och utrullning av vacciner. Analytiker förväntar sig att en återbunden resa inom resesektorn kan drivas av hastigheten och omfattningen av ett COVID-19-vaccin, en avslappning av regeringen införda resebegränsningar, återkomsten av affärsresor och tillväxt av disponibel inkomst och besparingar samt storleken och takten på en global ekonomisk återhämtning.

Överhäng av uppdämd efterfrågan. Efter mer än ett år av lock downs är folk angelägna om att börja resa igen. Det finns en bevakad optimism att internationella fritidsresor kommer att börja växa betydligt under andra halvan av 2021, eftersom fler regeringar beslutar att deras länders framsteg i kampen mot COVID-19 motiverar att öppna sina gränser för icke-medborgare.

Handla TANN

Solar Energy UCITS ETF (TANN) kommer att noteras tyska Xetra och italienska Borsa Italiana. Detta brukar ske cirka tio dagar efter primärlistningen på London Stock Exchange.

Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla TRYP ETF

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP) kommer att noteras tyska Xetra och italienska Borsa Italiana. Detta brukar ske cirka tio dagar efter primärlistningen på London Stock Exchange.

Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version