Följ oss

Nyheter

HANetf inleder samarbete med Algo-Chain om ETF-modellportföljer

Publicerad

den

White-label ETF-emittenten HANetf har samarbetat med Algo-Chain för att lansera sex ETF-modellportföljer som erbjuder tillgång till dess tematiska aktie-, råvaru- och kryptobörshandlade produkter (ETP).

White-label ETF-emittenten HANetf har samarbetat med Algo-Chain för att lansera sex ETF-modellportföljer som erbjuder tillgång till dess tematiska aktie-, råvaru- och kryptobörshandlade produkter (ETP).

Fyra kärnallokeringsportföljer – Balanced, Growth, Adventurous och ESG Growth – innehåller en blandning av HANetf-produkter och tredje parts kärn-ETFer från Vanguard, Amundi, Legal & General Investment Management och HSBC Asset Management för att ge exponering mot aktier, ränteintäkter, råvaror och alternativa tillgångar.

Varje portfölj är byggd med Algo-Chain-modellering för att ge olika risknivåer och målvolatilitet och maximal uttag.

Källa: HANetf, Algo-Chain

The Future Trends Themed Equity Model Portfolio investerar uteslutande i HANetf tematiska ETFer, vilket ger exponering mot digital infrastruktur, laddning av elfordon, e-handel, metaverse, fintech, avkarbonisering och rymden.

Digital Assets and Crypto Model Portfolio allokerar till åtta ETC Groups krypto-ETP och en viktning på 20 procent till dess blockchain-tematiska ETF, utvecklad i samarbete med HANetf.

Alla sex portföljer balanserar om kvartalsvis för att anpassa sig till marknadscykler och riskaptit på marknaderna.

Modellerna är riktade till professionella investerare som vill erbjuda ETF-portföljer till slutkunder och är tillgängliga via Algo-Chains webbplats.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf, kommenterade: ”Jag har länge varit av den åsikten att för att komma ikapp den amerikanska ETF-marknaden måste det finnas mer tillhandahållande av lösningar som hjälper investerare att konstruera intelligenta ETF-portföljer som drar fördel av de lägre kostnaderna för ETFer jämfört med fonder och andra omslag.

”I USA har vi sett en enorm tillväxt i ETF-modellportföljer och Europa släpar efter. Att erbjuda gratislicenser till finansiella rådgivare och kapitalförvaltare som vill använda dessa modeller är extremt kraftfullt för att ytterligare demokratisera användningen av ETFer.”

Modellportföljerna är HANetfs första nya produkt sedan lanseringen av Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8) i april förra året.

Det är Algo-Chains andra modellportföljlansering under de senaste månaderna efter att det samarbetade med Leverage Shares för att erbjuda portföljer insvept i en ETP-struktur.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära