Följ oss

Nyheter

H4ZW ETF för börserna i Latinamerika

Publicerad

den

HSBC MSCI EM LATIN AMERICA UCITS ETF (H4ZW ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI EM Latin America Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI EM LATIN AMERICA UCITS ETF (H4ZW ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI EM Latin America Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av börsnoterade stora och medelstora bolag i tillväxtmarknadsländer i Latinamerika, enligt bestämt av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att syfta till att investera i företagens aktier i allmänhet på samma sätt. proportion som i indexet. Det kan finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF USD

HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Latinamerika. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 15 miljoner GBP under förvaltning. H4ZW ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZW ETF

HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF USD (H4ZW ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMLA
Stuttgart Stock ExchangeEURH4ZZ
Borsa ItalianaEURHMLA
Euronext ParisEURHMLA
London Stock ExchangeUSDHMLD
SIX Swiss ExchangeUSDHMLA
XETRAEURH4ZW

Största innehav

ISINVärdepapperLandLokal valutaVikt %
BRVALEACNOR0Vale SABrazilBRL8,6223
MXP001691213America Movil SAB de CV Class LMexicoMXN6,90194
BRPETRACNPR6Petroleo Brasileiro SA Petrobras Participating PreferredBrazilBRL3,98522
MX01WA000038Wal – Mart de Mexico SAB de CVMexicoMXN3,5956
Itau Unibanco Holding SA Participating PreferredBrazilBRL3,37871
MXP370711014Grupo Financiero Banorte SAB de CV Class OMexicoMXN3,28112
BRPETRACNOR9Petroleo Brasileiro SA PetrobrasBrazilBRL3,13419
BRBBDCACNPR8Bank Bradesco SA Participating PreferredBrazilBRL3,07961
MXP320321310Fomento Economico Mexicano SAB de CV Units (1 Series B, 4 Series D)MexicoMXN2,92344
MXP370841019Grupo Mexico SAB de CVMexicoMXN2,58486

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.