Följ oss

Nyheter

H4ZG ETF för börsen i Brasilien

Publicerad

den

HSBC MSCI BRAZIL UCITS ETF (H4ZG ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Brazil Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI BRAZIL UCITS ETF (H4ZG ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Brazil Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Brasilien, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI Brazil UCITS ETF USD

HSBC MSCI Brazil UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Brasilien. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Brazil UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 31 miljoner GBP under förvaltning. H4ZG ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZG ETF

HSBC MSCI Brazil UCITS ETF USD (H4ZG ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHBRL
Euronext ParisEURHBZ
London Stock ExchangeUSDHMBR
SIX Swiss ExchangeUSDHBRL
XETRAEURH4ZG

Största innehav

VärdepapperVikt %
Vale SA18.23
Petroleo Brasileiro SA14.20
Banco Bradesco SA6.64
Itau Unibanco Holding SA5.78
Ambev SA4.15
B3 SA – Brasil Bolsa Balcao3.89
WEG SA3.15
Suzano SA2.56
Itausa SA2.36
JBS SA1.90

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.