Följ oss

Nyheter

H41F ETF investerar i small caps från emerging markets med höga ESG-betyg

Publicerad

den

HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41F ETF) investerar i aktier med fokus på Small Cap, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41F ETF) investerar i aktier med fokus på Small Cap, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 25 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI Emerging Markets Small Cap SRI ESG Universal Select-index spårar småbolag från tillväxtmarknader över hela världen. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Investeringsmål Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Emerging Markets Small Cap SRI ESG Universal Select Index (indexet), samtidigt som den integrerar miljö-, sociala och styrningsmått (ESG). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden är kvalificerad enligt artikel 8 i SFDR.

Investeringspolicy Indexet är en delmängd av MSCI Emerging Markets Small Cap Index (Moderindex) och består av småbolagsbolag (mätt med marknadsvärdet på deras aktier) baserade i tillväxtmarknadsländer, enligt definitionen av indexet Leverantör. Indexet är konstruerat genom att exkludera företag med exponering mot: kontroversiella vapen och kärnvapen, vuxenunderhållning, alkohol, hasardspel, kärnkraft, termisk kolkraft, fossilt bränsle och tobak.

Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportioner som i Index. Det kan finnas omständigheter då det inte är möjligt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet och kan få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, fonder eller derivat. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Handla H41F ETF

HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41F ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURHESS
XETRAEURH41F
gettexEURH41F
London Stock ExchangeGBPHESS
London Stock ExchangeUSDHESC

Största innehav

VärdepapperVikt %
AKESO INC ORD1.27% 
CROMPTON GREAVES CONSUMER ELECTRICALS LTD1.21% 
REDEFINE PROPERTIES ORD0.83% 
INVESTEC LIMITED0.83% 
FEDERAL BANK ORD A0.81% 
MAHINDRA AND MAHINDRA FINANCIAL ORD0.78% 
AVI ORD0.74% 
BNK FINANCIAL GROUP INC0.71% 
LIFE HEALTHCARE GRP HOLD ORD0.69% 
IDFC FIRST BANK ORD0.67% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära