Följ oss

Nyheter

Guldgruveföretag undervärderade i förhållande till guldpriset

Publicerad

den

25-årsdiagrammet visar att aktier i guldgruveföretag är kroniskt undervärderade i förhållande till guldpriset.

25-årsdiagrammet visar att aktier i guldgruveföretag är kroniskt undervärderade i förhållande till guldpriset.

En ny kartbok som släpptes av Merk Investments, en investeringsrådgivare och ASA Gold and Precious Metals (NYSE: ASA), en colosed end fund som startades 1958, innehåller två långsiktiga diagram som visar aktier som underpresterar guldpriset är knappast ett nytt fenomen.

Det nuvarande förhållandet mellan metall- och guldaktierna som representeras av NYSE Arca Gold Mining Index, är inte långt från historiska nedgångar som slogs 2015 och i guldgruveföretag har underpresterat guld i ett decennium.

Om guldpriset förblir stabilt på dagens nivåer skulle guldaktiernas värderingar behöva mer än fördubblas för att komma i linje med det historiska genomsnittet sedan början av 1990 -talet.

Balansen skulle också återställas om guldpriset naturligtvis skulle halveras, men det finns inget scenario där bullionhandel med sådana siffror inte leder till blodbad till aktierna.

Samtidigt, trots robusta guldpriser (och rekordhöga längs vägen), har guldgruvaktier också blivit kraftigt diskonterade jämfört med amerikanska aktier i form av S&P 500.

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *