Nyheter

Grekisk ETF avslutar året på topp

Publicerad

den

Den breda ekonomin återspeglar inte nödvändigtvis vad marknaden gör. Detta är till exempel fallet med Grekland och Global X MSCI Greece ETF (GREK). Den grekisk ETF ökar nästan 30% när man tittar på dess 3-månaders utveckling. Kan denna börshandlade fond behålla denna positiva fart 2021?

Pandemin påverkar Greklands ekonomi eftersom låsningsåtgärder tvingar företag att stänga sina dörrar. Den grekiska ekonomin har haft sin andel av utmaningar det senaste decenniet.

”Bara en snabbare återhämtning från en nära decennielång skatte- och åtstramningskris kommer Greklands ekonomi – misshandlad av två COVID-19-nedstängningar, att komma ihop med minst 10-11 procent och det tar två år att komma tillbaka”, säger en artikel i The National Herald. ”Det var den svåra prognosen från Bank of Greece i sin delrapport om penningpolitiken för 2020 när en andra våg av Coronavirus gick in i en sjätte sökning, pandemin väntades vara djupt in i 2021 även med vacciner som kommer, säger affärstidningen Naftemporiki. ”

”Banken hade varit lite mer optimistisk i tidigare förutsägelser men reviderade ned sina förväntningar på en återhämtning, med många företag som förväntas stängas och inte kunde upprätthålla sig efter låsning”, tillade rapporten.

GREK ignorerar bullret

Förutom att ha ökat med nästan 30% de senaste tre månaderna har GREK ökat med 13% under den senaste månaden. GREK försöker att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultatet, före avgifter och kostnader, för MSCI All Greece Select 25/50 Index. Denna grekisk ETF investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (“ADRs”) och globala depåbevis (“DDR”) baserat på värdepappren i det underliggande indexet.

Det underliggande indexet är utformat för att representera resultatet i det breda Greklands aktieuniversum. Med en kostnadskvot på 0,57% ger GREK investerare:

Effektiv tillgång: Effektiv tillgång till en bred korg med grekiska aktier.

Riktad exponering: Riktad exponering mot ett land.

Ett unikt erbjudande: Den första och enda ETF som direkt riktar sig mot Grekland.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version