Nyheter

Global X listar sina två första ETFer på London Stock Exchange

Publicerad

den

I dag Global X listar sina två första börshandlade fonder på London Stock Exchange. Det är Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF (ticker: EDOC) och Global X Videospel & Esports UCITS ETF (ticker: HERU) som är först ut. Vi hade gärna sett BOTZ listas också, men har förstått att det kommer att ske.

Global X Videospel & Esports UCITS ETF

HERU, spårning av Solactive Video Games & Esports v2 Index, ger investerare målinriktad exponering för utvecklingen av digital underhållning. Det är till exempel via videospel och e-sport, som såg ett enormt antagande bland de globala hemmainsatserna under 2020. Fonden inkluderar företag som är inblandade i utveckling eller publicering av videospel. Denna sektor som förväntas överstiga 159 miljarder dollar i intäkter 2020, vilket gör den större än filmindustrin och professionell sport. Detta är en europeisk variant av den ETF som heter HERO.

Global X Videospel & Esports UCITS ETF

EDOC, den första ETF i sitt slag i Europa, följer Solactive Telemedicine & Digital Health Index . Denna ETF erbjuder investerare tillgång till företag som driver framsteg inom temat telemedicin och digital hälsa. COVID-19-pandemin har betonat vikten av att använda digital teknik inom hälso- och sjukvården. Vissa vårdgivare som rapporterar att fjärrtelehälsotidsbeställningar har ökat så mycket som 175 gånger år 2020. EDOC investerar i de företag som är involverade i telemedicin, hälsovårdanalys, hälsovårdsenheter och administrativ digitalisering.

Rob Oliver, chef för affärsutveckling i Europa, kommenterade. ”Vi tror att investerare i allt högre grad söker exponeringar bortom bredmarknads- eller landsbaserade index för att fånga störande tekniker. Det är även utvecklande demografi och konsumentbeteende, eller ett förändrat fokus på miljön i en enda handel . Sedan 2010 har Global X utvecklat en omfattande serie med 23 tematiska tillväxtstrategier som riktar sig till några av marknadens högsta tillväxtområden. Vi är stolta över att bredda tillgången i Europa till Global X:s forskningsdrivna strategi för tematiska investeringar för första gången. ”

Fonderna finns inom Global Xs nuvarande serie av tematiska tillväxt-ETF:er som syftar till att överskrida traditionella sektorklassificeringar för att få tillgång till störande och framväxande trender.

I ett mail från bolagets VD, Luis Beruga, bekräftas att Global X listar sina börshandlade fonder på en marknadsplats inom EU inom kort.

3 Kommentarer

Populära

Exit mobile version