Nyheter

Global X lanserar två definierade fonder som spårar S&P 500

Publicerad

den

Global har lanserat två ETFer som syftar till att buffra investerare från nedåtriskerna med S&P 500 som en del av dess definierade resultatintervall i dessa två definierade fonder som spårar S&P 500.

Global X S&P 500 Quarterly Buffer UCITS ETF (SPQB) och Global X S&P 500 Quarterly Tail Hedge UCITS ETF (SPQH) är noterade på Deutsche Boerse och London Stock Exchange med totalkostnadskvoter (TERs) på 0,50 procent.

SPQB följer Cboe S&P 500 15% WHT Quarterly 5% Buffer Protect-index som syftar till att absorbera de första fem procent av förlusterna på S&P 500 varje kvartal samtidigt som det ger kapitaltillväxt upp till ett tak.

Global X sa att ETF kommer att försöka delta i tillväxten av S&P 500 samtidigt som risken och aktievolatiliteten begränsas under ”begränsade” försäljningsperioder.

Samtidigt kommer SPQH att spåra Cboe S&P 500 15% WHT kvartalsvis 9% (-3% till -12%) Buffer Protect-index som riktar in sig på en 9% buffert på S&P 500 efter de första 3% av förlusterna på indexet samtidigt som det ger tillväxt upp till ett tak.

I likhet med SPQB kommer det att syfta till att begränsa risken vid en ”stor” marknadsförsäljning.

Det kommer efter ett volatilt 2022 för marknader, med geopolitiska störningar, hög inflation och hökaktiga centralbanker som dominerar marknaderna. Trots en stark start på året för både ränte- och aktier, känner många investerare att 2023 också kan uppleva en viss volatilitet.

Rob Oliver, chef för affärsutveckling för Europa på Global X, sa: ”Med fortsatt marknadsvolatilitet och rädsla för lågkonjunktur försöker många investerare att motverka förväntade neddragningar på aktiemarknaderna och upprätthålla definierade nivåer av risk och avkastning.”

Han tillade att de två nya strategierna kommer att syfta till att skydda investerare – som fortfarande vill fortsätta att investera i breda aktieindex – mot nedåtrisken mitt i pågående osäkerhet.

Det är företagets senaste ETF-lansering sedan det presenterade Global X Nasdaq 100 Covered Call UCITS ETF (QYLE) i november 2022.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version