Följ oss

Nyheter

GLDA ETC ger exponering mot fysiskt guld

Publicerad

den

Amundi Physical Gold ETC (C) (GLDA ETC) är en serie räntebärande värdepapper som regleras av irländsk lag och utfärdas av Amundi Physical Metals plc, ett dedikerat irländskt fordon ("Emittenten").

Amundi Physical Gold ETC (C) (GLDA ETC) är en serie räntebärande värdepapper som regleras av irländsk lag och utfärdas av Amundi Physical Metals plc, ett dedikerat irländskt fordon (”Emittenten”).

Grundprospektet för ETC har godkänts av Central Bank of Ireland (”Centralbanken”) som behörig myndighet enligt prospektdirektivet.

Beskrivning av Amundi Physical Gold ETC (C)

Amundi Physical Gold ETC (C) investerar i fysiskt guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,12 % p.a. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Amundi Physical Gold ETC (C) är en mycket stor ETC med tillgångar på 2 814 miljoner GBP under förvaltning. GLDA ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla GLDA ETC

Amundi Physical Gold ETC (C) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXGLDA
Euronext ParisEURGOLD
XETRAEURGLDA
London Stock ExchangeUSDGLDD

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.