Nyheter

GBSP ETC guldpriset hedgat i pund

Publicerad

den

WisdomTree Physical Gold – GBP Daily Hedged (GBSP ETC) är utformat för att spåra MS Long Gold British Pound Hedged Index (”indexet”). Produkten gör det möjligt för GBP-investerare att vinna exponering mot guldpriset med en daglig valutasäkring mot rörelser i GBP/USD växelkurs.

WisdomTree Physical Gold – GBP Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlade på börs precis som aktier i ett företag. WisdomTree Physical Gold – GBP Daily Hedged backas upp av fysiskt guld som innehas av JP Morgan Chase Bank, N.A. och tillhandahållande av en daglig valutasäkring av en valutamotpart.

Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Associations (LBMA) regler för goo delivery kan accepteras av förvaringsinstitutet. Varje fysisk tacks är åtskild, individuellt identifierad och allokerad.

Om prissättning

Varje enskild GBSP -säkerhet har en effektiv rätt till guld. Den rätten är

(i) justerad med valutasäkring (uppåt eller nedåt beroende på valuta rörelser) och

(ii) reduceras med förvaltningsavgift och säkringskostnader. Som ett resultat, det finns ingen kontantkomponent och säkerheten har en direkt relation till värdet av den underliggande ädelmetallen i relevant valuta. Valutasäkringen tillhandahålls genom avtal med en FX -motpart (Morgan Stanley & Co International plc) som tillhandahåller, utan finansiering, exponering mot index som spårar i guldrörelser i GBP/USD växelkurs.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in GBSP -värdepapper genom att leverera eller ta emot guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery standarder.

GBSP -värdepapper handlas på börsen till ett pris som är baserat på platsen guldpriset multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Potentiella risker

En investering i en ETC innebär en viss risk. Alla beslut att investera bör vara baserat på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende bokförings-, skatte- och juridisk rådgivning och bör konsultera deras professionella rådgivare för att fastställa lämpligheten av denna ETC som en investering för deras egna omständigheter.

Denna ETC är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldebrev och inte som aktier (eget kapital)

Handla GBSP ETC

WisdomTree Physical Gold – GBP Daily Hedged (GBSP ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBPGBSPJE00B7VG2M16

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version