Nyheter

GAA ETF en aktivt förvaltad fond utan större begränsningar

Publicerad

den

Cambria Global Asset Allocation ETF (GAA ETF) är en aktivt förvaltad fond-av-fonder som ger exponering mot eget kapital, räntor, fastigheter, råvaror och valutor. Fonden siktar på avkastning och minskad volatilitet. Cambria Global Asset Allocation ETF, som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,4 procent.

GAA Factset Analytics Insight

GAA siktar på inkomst och kapitalförstärkning med positiv, okorrelerad avkastning med minimal volatilitet för många tillgångstyper med hjälp av en fond-av-medel-metod. Fonden siktar på att investera i cirka 29 ETF: er, globalt belägna bestående av aktier, obligationer, fastigheter, råvaror och valutor. Det följer ett ungefär 45% eget kapital, 45% räntebindning och 10% valuta/råvarutilldelning som kan inkludera omvänd exponering.

GAAs användning av ETFer snarare än enskilda värdepapper överensstämmer med valet av top-down-säkerhet, men dess dokument ger bara de bredaste konturerna av dess black-box-metodik: värde, momentum och trend. Portföljen ombalanseras årligen för att uppfylla måltilldelningarna. Innan 1 januari 2019 spårade GAA Cambria Global Asset Allocation Index, som följde en liknande strategi.

Cambria Global Asset Allocation ETF (CBOE BZX: GAA) använder en kvantitativ metod för att hantera en diversifierad portfölj av globala tillgångsslag. Cambria Global Asset Allocation ETF använder en köp- och innehavsstrategi som syftar till att återspegla marknadsportföljen för investerbara tillgångar.

Cambria Global Asset Allocation ETF riktar sig mot investeringar i cirka 29 ETFer som återspeglar det globala universum av tillgångar bestående av inhemska och utländska aktier, obligationer, fastigheter, råvaror och valutor.

Fondöversikt

Investeringen söker inkomst och kapitalförstärkning. Under normala marknadsförhållanden investerar fonden minst 80% av sina totala tillgångar i anslutna och icke-anslutna börshandlade fonder (”ETF: er”) och andra börshandlade produkter (”ETP”) (tillsammans ”underliggande fordon”) som tillhandahåller exponering för olika

(i) investeringsklasser, inklusive aktier och räntebärande värdepapper, fastigheter, råvaror och valutor, och

(ii) faktorer som värde, momentum och trendinvesteringar.

Handla GAA ETF

Cambria Global Asset Allocation ETF (GAA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GAA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Cambria Global Asset Allocation ETF (GAA ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Vikt %NamnKortnamn
9.72%Cambria Shareholder Yield ETFSYLD
9.67%Cambria Emerging Shareholder Yield ETFEYLD
9.05%Invesco Optimum Yield Diversified Commodity Strategy No K-1 ETFPDBC
7.35%Cambria Global Real Estate ETFBLDG
6.61%Vanguard Total Bond Market ETFBND
5.42%Cambria Global Value ETFGVAL
4.68%Cambria Value and Momentum ETFVAMO
4.45%Cambria Foreign Shareholder Yield ETFFYLD
4.28%Vanguard Total International Bond ETFBNDX
4.08%Alpha Architect US Quantitative Momentum ETFQMOM

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version