Nyheter

FUSD ETF kvalitativa utdelningar från USA

Publicerad

den

Fidelity US Quality Income UCITS ETF INC-USD (FUSD ETF) listas bland annat på Xetra i Tyskland, vilket gör det möjligt för svenska investerare att handla denna. FUSD ETF är utdelande, senast cirka 2,32 procent per år fördelat på fyra tillfällen. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent.

Den börshandlade fondens mål är att replikera ett aktieindex vilket resulterar i att fondens värde kan gå ner såväl som upp och det kan hända att investerare inte får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk avkastning är inte en tillförlitlig indikator för framtida resultat. De presenterade avkastningssiffrorna tar inte i beaktande en eventuell inträdesavgift. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Avkastningsdata baserar på den börshandlade fondens substansvärde (NAV), vilket kanske inte är samma som fondens marknadspris. Enskilda aktieägare kan realisera avkastning som skiljer sig från NAV-resultatet.

Investeringsmål

Fondens mål är att ge investerare en total avkastning, med beaktande av både kapital- och inkomstavkastning, som före avgifter och kostnader återspeglar avkastningen för Fidelity US Quality Income Index. Fullständig information om målen finns i faktabladet med basfakta för investerare (KIID) och prospektet.

Topp 10-innehav (%)

Apple Inc6,9 %
Microsoft Corp5,7 %
Activision Blizzard Inc2,1 %
Comcast Corp Class A2,0 %
Johnson & Johnson1,8 %
NVIDIA Corp1,7 %
Verizon Communications Inc1,7 %
The Home Depot Inc1,5 %
AT&T Inc1,5 %
Cable One Inc1,4 %

Sektorexponering topp – Topp 10 (%)

Informationsteknik29,8 %
Hälsovård13,8 %
Finans12,4 %
Telekommunikationstjänster9,7 %
Sällanköpsvaror och -tjänster9,5 %
Industrivaror och -tjänster8,9 %
Dagligvaror5,9 %
Allmännyttiga tjänster2,6 %
Material2,5 %
Energi2,5 %

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version