Nyheter

FRDM ETF är en satsning på frihetsviktade tillväxtmarknader

Publicerad

den

Freedom 100 Emerging Markets ETF (FRDM ETF) strävar efter att spåra den totala avkastningsprestandan för Life + Liberty Freedom 100 Emerging Markets Index, en frihetsvägd tillväxtmarknad för tillväxtmarknader som använder personliga och ekonomiska frihetsmätningar som primära faktorer i valet av investeringar.

Freedom 100 Emerging Markets ETF (FRDM ETF) spårar ett index som väljer och väger exponering för tillväxtmarknader baserat på personliga och ekonomiska frihetsmätningar. Freedom 100 Emerging Markets ETF, som noteras på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent.

FRDM Factset Analytics Insight

FRDM spårar ett index som innehåller tredjeparts kvantitativa personliga och ekonomiska frihetsmätningar som primära faktorer i sin investeringsprocess. Tillväxtländer som uppfyller minimimarknadsvärden utvärderas utifrån 76 variabler inklusive

(1) mätvärden för medborgerlig frihet som täcker terrorism, människohandel, tortyr, frihetsberövanden, försvinnanden och kvinnors rättigheter

(2) politisk frihetsmätning som omfattar rättsstatsprincipen, rättsprocess, frihet tal, media, sammankomst, internet och religion, och

(3) ekonomiska frihetsmätningar som täcker skattesatser, tillgång till internationell handel, affärsregler, penningpolitikens sundhet och nivå av statlig inblandning i den privata marknadens verksamhet.

Landval och vikter är baserade på en sammansättning av ovanstående faktorer. Företag med 20% eller mer statligt ägande är uteslutna. De 10 största, mest likvida värdepappren i varje land, typiskt 100 värdepapper i portföljen, är marknadsviktade inom sina landsvikter.

Handla FRDM ETF

Freedom 100 Emerging Markets ETF (FRDM ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FRDM ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Freedom 100 Emerging Markets ETF (FRDM ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

KortnamnVärdepapper% Vikt
TSMTAIWAN SEMICONDUCTOR MFG LTD SPONSORED ADS7,25
005930 KSSAMSUNG ELECTRONIC6,52
BBCA IJBK CENTRAL ASIA3,63
PEO PWBANK PEKAO SA3,44
2454 TTMEDIATEK INC3,09
DNP PWDINO POLSKA SA3,07
CHILE CIBANCO DE CHILE2,97
2317 TTHON HAI PRECISION2,83
LPP PWLPP SA2,80
SQMSOCIEDAD QUIMICA Y MINERA DE SPON ADR SER B2,76

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version