Följ oss

Nyheter

Förvara ditt guld utomlands

Publicerad

den

Förvara ditt guld utomlands

Det är inte våra ord, utan de kommer från Marc “Dr. Doom ”Faber har blivit ganska känd inte bara för sina djärva förutsägelser utan för sin investeringsförmåga. ”Du borde äga guld men lagra det i utomlands, annars kommer FED att ta det från dig en dag” sa Faber och hänvisade till vad han anser kommer att vara en oundviklig guldkonfiskering. Han rekommenderar därför sina följare att förvara ditt guld utomlands.

Guld har varit i rubrikerna under en stor del av 2020. Med tanke på att Fed har beslutat att späda ut dollarn har ett antal råvaror blivit mycket mer attraktiva, särskilt guld. Ädelmetallen har länge varit en säker tillflyktsort för investerare över hela världen, men Faber varnar guldägare för att de måste vara försiktiga med vart de lagrar sitt guld.

Det kan tyckas att det är konstigt att han säger att ingen ska förvara ditt guld i USA, men hans resonemang är sunt. Med ett berg av skuld och en försvagad dollar verkar det som om QE3 bara har försenat den oundvikliga nedgången i den amerikanska ekonomin. Medan vissa känner att vi kan träffa ett dubbeldopp någon gång snart, satsar Faber att kollapsen kommer att bli en av de värsta av vår tid och tvinga Fed att konfiskera guld för att hålla sig flytande. För dem som tror på Fabers teori kan utsikten att flytta sitt guld eller omfördelning vara lite läskigt. Nedan beskriver vi flera alternativ för guldlagring utanför USAs gränser.

Bullion Vault

Om du vill ha fysiskt guld utan krångel är det här en av de bästa platserna i branschen. Brittiska Bullion Vault är världens största plattform för ädelmetaller. Investerare kan lagra sitt guld i ett valv i London eller Zürich och köp/försäljningsprocessen är utformad så smärtfri som möjligt. Observera att silver också kan köpas och lagras genom denna webbplats.

BullionVault

Physical Swiss Gold Shares (NYSEARCA: SGOL)

En av de mest populära guldfonderna där ute, den här produkten investerar i fysiskt guld som alla lagras i Zürich. Med nästan två miljarder dollar i tillgångar, tänk på SGOL som GLD med en annan, och möjligen säkrare, lagringsplats.

Physical Asian Gold Shares (NYSEARCA: AGOL)

Inte ett fan av Schweiz? Inga problem. Denna ETF stöds också fysiskt, men har all sitt guld i ett valv i Singapore. Det bör noteras att den här produkten är mycket mindre än SGOL, med bara 77 miljoner dollar i tillgångar och handlas bara några hundra andelar per dag.

Handla SGOL och AGOL ETF

Physical Asian Gold Shares (NYSEARCA: AGOL) och Physical Swiss Gold Shares (NYSEARCA: SGOL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Physical Asian Gold Shares (NYSEARCA: AGOL) och Physical Swiss Gold Shares (NYSEARCA: SGOL)

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *