Följ oss

Nyheter

Förbättrat affärsklimat i Tyskland

Publicerad

den

Förbättrat affärsklimat i Tyskland Den tyska affärsmoralen förbättrades oförväntat under september månad, trots försämrade utsikter som en följd

Förbättrat affärsklimat i Tyskland Den tyska affärsmoralen förbättrades oförväntat under september månad, trots försämrade utsikter som en följd av ett försvagat affärsklimat i Kina och andra utvecklingsländer. Ett förbättrat affärsklimat i Tyskland är bra för hela Europa då Tyskland ofta anses vara den ekonomiska motorn i Europa som drar med sig övriga länder i konjunkturen.

Ifos affärsklimatindex steg till 108,5 denna månad, att jämföra med samma siffra för augusti som efter en upprevidering hamnade på 108,4. Detta gör det till den starkaste siffran sedan maj 2015, vilket tyder på en optimism hos företagsledarna i Europas största ekonomi, trots att vi sett ökade problem och oro världen över. Det skall emellertid framhållas att dessa siffror togs fram innan den så kallade Volkswagen-skandalen nådde allmänhetens kännedom.

För den som önskar en exponering mot den tyska aktiemarknaden rekommenderas den börshandlade fond som handlas under kortnamnet EWG. Denna ETF vars fullständiga namn är iShares MSCI Germany (NYSEArca: EWG) ger exponering mot stora och medelstora företag i Tyskland, och täcker cirka 85 procent av de tyska aktiemarknaden.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.