Nyheter

FOMO debuterar på Chicagobörsen

Publicerad

den

Att välja tickers för ETF ser mer och mer ut som en hashtag-tävling. FOMO är den senaste, baserad på förkortningen ”rädsla för att missa”, ” fear of missing out” på engelska, en vanlig känsla i investeringsvärlden. FOMO debuterar på Chicagobörsen vilket gör att det nu blir enklare att ta del av heta trender.

Den nyligen lanserade FOMO ETF från Tuttle Capital Management syftar till att mildra den ångest genom att packa alla heta trender i en fond. ”Fondens strategi är relaterad till FOMO eftersom den gör det möjligt för investerare att investera i områden på marknaden som för närvarande är till förmån för privatpersoner och enskilda investerare. därmed undvika FOMO, enligt företaget.

Den nya börshandlade fonden kan investera i ETF och SPAC tillsammans med aktier. FOMO ETF kommer att följa en egen modell från företaget. Frekvent handel nämns i prospektet, vilket kan leda till en hög portföljomsättning. FOMO kommer med ett kostnadsförhållande på 0,90% och listas på Cboe Global Markets.

Handla FOMO ETF

FOMO ETF (Cboe: FOMO) är är en amerikansk ETF finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. I och med att FOMO ETF började handlas i USA i veckan har vi ännu inte sett någon CFD handlare som tagit upp denna börshandlade fond till handel.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version