Nyheter

Folk är redo att spendera på lyxresor igen säger AMEX

Publicerad

den

En enkätundersökning från American Express Travel i juni visade att välbärgade resenärer är intresserade av familjesemestrar i sista minuten före hösten, och att de är villiga att unna sig lite av lyxupplevelser, och spendera på lyxresor igen.

De betalar inte bara med kontanter eller kredit. Sparade kreditkortspoäng och resekuponger används alltmer för bokningar.

Enkätundersökare uppskattade att de kommer att spendera i genomsnitt 4 790 dollar på lyxresor mellan nu och 2022.

Sommarresan är tillbaka, big time

Det visar en undersökning som i förra veckan publicerades av American Express Travel, där bokningar för konsumentresor har nått 95% av nivåerna i maj 2019. Men medan förmögna amerikaner vill resa, är det hemmet de vill lämna – inte varandra. Och de betalar ofta för resor med kuponger och kreditkortspoäng.

Amex Trendex -undersökningen av 2000 vanliga resenärer som tjänar minst 70 000 dollar per år, som genomfördes i slutet av juni 2021, visade att både arbetare och familjer vill pressa in så mycket semester som möjligt innan de sannolikt återvänder till kontor och skolor i höst.

”Våra kunder är redo att spendera på resor igen”, säger Audrey Hendley, president för American Express Travel. Sextio procent av de tillfrågade kommer att ta ytterligare en resa i sommar, och för 47% kommer det att representera att ta fler resor än vad som är vanligt strax innan läsåret börjar.

Många föräldrar och deras barn kan ha varit hemma tillsammans i mer än ett år, men majoriteten av vuxna med barn (52%) kommer fortfarande att resa som en familj, enligt Hendley. Ungefär en tredjedel, med 33%, tar en parresa utan barn, medan endast 5% och 3% reser ensam eller med vänner.

Bland reseskälen var släktträffar nr 1 med 22%, medan födelsedags- och jubileumsresor kom på tredje och fjärde plats med 8% vardera. Att se vänner var tvåa, med 18%.

Typer av resor?

”Föräldrar längtar efter en mängd olika aktiviteter”, sa Hendley och pekade på strand- eller tropiska destinationer (45%), städer (28%), äventyrsresor utomhus (24%) och ”familjedestinationer” som Disney -orter (22 %).

”Vi ser att föräldrar vill få ut det mesta av sommaren”, tillade hon och noterade att två tredjedelar av föräldrarna, eller 66%, vill ta en resa under nästa månad.

Detta är också något jag säkert kan relatera till”, sa Hendley. ”Min dotter går på universitetet och min sons schema kommer att ta fart med skolan och fritidsaktiviteter under hösten, så vi hoppas kunna ta en sista familjesemester innan våra liv blir ännu mer hektiska.”

Det är inte bara mängden tid tillsammans som resenärer är intresserade av heller – det är kvalitet också. ”Efter att ha tillbringat mer tid hemma än någonsin förra året, finns det en stark önskan från människor att kompensera förlorad tid och utforska världen genom lyxresor igen,” sa Hendley.

Mer än hälften, eller 57%, av resenärerna sa till Amex i en annan undersökning som gjordes i juni att de är villiga att spendera mer på en semester ”en gång i livet” som de var före pandemin. Dessutom är det nästan troligt att nästan hälften nu bokar ett hotell eller en resort som erbjuder lyxiga upplevelser och bekvämligheter.

Undersökningsdeltagarna uppskattade att de kommer att spendera i genomsnitt 4 790 dollar (cirka 42 000 kronor). på lyxresor mellan nu och 2022. Så många som 30% tror att de kommer att betala mer än 10 000 dollar (cirka 87 000 SEK), enligt Hendley.

Hur planerar blivande resenärer att betala för allt detta?

Det är inte bara kontanter och kredit längre. Välkommen till den post-pandemiska världen av resekuponger och resekrediter, samt sparade kreditkortspoäng.

Under pandemin sparade många konsumenter sina kreditkortspoäng för framtida lyxresor, säger Hendley. ”Dessutom, med majoriteten av resorna inställda eller uppskjutna förra året, ser vi en ny form av valuta växa fram i resor-användningen av e-krediter och resekuponger.

”Folk vill använda dessa krediter och kuponger när de börjar planera och boka sin nästa resa,” tillade hon. Som svar har Amex Travel debuterat ny funktionalitet på sin AmexTravel.com -webbplats som hjälper kortmedlemmar att spåra krediterna de har, tillsammans med information om utgångsdatum.

Handla JETS ETF

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS ETF) med ISIN IE00BN76Y761 är en europeisk börshandlad fond som är utformad för att fånga globala företags resultat inom kommersiella flygbolag, flygplanstillverkning och flygplats- och terminaltjänstindustrin.

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetraoch London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla TRYP ETF

TRYP spårar Solactive Airlines, Hotels, Cruise Lines Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från rese- och turistsektorn inklusive företag som arbetar med flygbolag, hotell och kryssningsrederier.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP) noteras på tyska Xetra och italienska Borsa Italiana.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version