Följ oss

Nyheter

FMQQ ETF satsar på ecommerce i emerging och frontier markets

Publicerad

den

The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF) är en passivt förvaltad fond som investerar i internet- och e-handelsföretag från tillväxt- och gränsmarknader. The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF), som är en utdelande ETF, handlas på NYSEArca. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,86 procent.

The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF) är en passivt förvaltad fond som investerar i internet- och e-handelsföretag från tillväxt- och gränsmarknader. The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF), som är en utdelande ETF, handlas på NYSEArca. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,86 procent.

FMQQ Factset Analytics Insight

FMQQ spårar ett index över aktier från emerging och frontier markets som emittenten anser vara nästa gräns för utvecklingen av internet och e-handelsutrymme. Fonden riktar sig till företag som är engagerade i internettjänster, detaljhandel, broadcasting och media, onlineannonsering, resor och spel, sökmotorer och sociala nätverk.

Fonden väljer aktier, ADR och DDR som uppfyller kraven på marknadsvärdet, med förbehåll för fritt flytande justeringar och koncentrationsgränser. Fonden använder en provtagningsmetod för att spåra indexet, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper som tillsammans har en investeringsprofil som liknar den för det underliggande indexet. Indexet balanseras om halvårligen.

Vilka företag ingår i FMQQ Index?

Alla börsnoterade företag som får mer än 50% av intäkterna från internet eller e -handel på emerging och frontier markets är berättigade att ingå i FMQQ -indexet så länge det uppfyller minimistorlekar och likviditet.

Hur väljs och vägs aktierna i FMQQ?

FMQQ -index är ett regelbaserat index som innebär att alla kvalificerade företag som uppfyller minimi- och likviditetsminimum ingår. Indexet använder ett modifierat system för viktning av börsvärde. Den största positionen har en maxvikt på 8% för att säkerställa diversifiering.

Vad är minsta storlek?

Kvalificerade företag måste ha ett lägsta börsvärde på 300 000 000 USD för att kunna ingå i FMQQ -indexet. Dessutom måste aktierna i ett godtagbart företag ha minst 1,0 miljoner dollar i genomsnittlig daglig volym för att försäkra likviditet.

När balanseras FMQQ om?

Indexet balanseras halvårsvis den tredje fredagen i juni och december.

När läggs nya företag till i FMQQ?

Nya företag som uppfyller behörighetskraven kommer att läggas till indexet vid den halvårliga ombalanseringen.

Handla FMQQ ETF

The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FMQQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med The Next Frontier Internet ETF (FMQQ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

FöretagKortnamnVikt %
RELIANCE INDS-SPONS GDR 144ARIGD LI9.03%
SEA LTDSE8.44%
MERCADOLIBRE INCMELI7.57%
YANDEX NV CLASS AYNDX6.54%
NAVER CORP035420 KS6.16%
KAKAO CORP035720 KS5.09%
MAKEMYTRIP LTDMMYT4.85%
TCS GROUP HOLDING PLCTCS LI4.83%
DELIVERY HERO SEDHER GR4.61%
PAGSEGURO DIGITAL LTDPAGS4.24%

Innehav kan komma att förändras

Kevin Carter, grundare och CIO för EMQQ, diskuterar investeringar i global teknisk tillväxt. Han berättar också om hur EMQQ har lanserat Next Frontier Internet and ECommerce ETF (FMQQ).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.