Nyheter

Flygbolagen återgår till vinst på grund av hög efterfrågan

Publicerad

den

USA:s Global Jets ETF-medskapare Frank Holmes säger att vissa amerikanska flygbolag har rapporterat sin första rörelsevinst sedan starten av Covid-19-pandemin eftersom stark efterfrågan på flygresor och höga priser gjorde det möjligt för flygbolagen att övervinna stigande bränslepriser. Det betyder inte att alla flygbolagen återgår till vinst på grund av hög efterfrågan men situationen har onekligen förbättrats för denna sektor.

Den månatliga JETS-marknadsrapporten för juli noterade att en CNBC-rapport som Delta Air Lines (NYSE:DAL) tillkännagav den 18 juli en order på 100 Boeing-flygplan värda uppemot 13 miljarder dollar, vilket indikerar att företaget är positivt inställd till framtiden för flygefterfrågan.

Holmes sa att pandemin också har resulterat i att människor har blivit mer anpassningsbara, vilket många får de färdigheter som behövs för att arbeta på distans när de reser.

Handla JETS

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version