Nyheter

FKU ETF satsa på den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) spårar ett likaviktat index på 75 brittiska företag som valts ut baserat på NASDAQs AlphaDEX-valmetod. First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

FKU Factset Analytics Insight

FKU strävar efter att överträffa den breda brittiska aktiemarknaden genom att använda AlphaDEX urvalsmetod. Fonden börjar med att tilldela både tillväxt- och värdepoäng till NASDAQ United Kingdom Index (moderindex) beståndsdelar. Tillväxtpoäng mäts som 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och 1-års försäljningstillväxt, medan värdepoäng beräknas av bokfört värde till pris, kassaflöde till pris, och avkastning på tillgångar. Värdepapper identifieras sedan som antingen en värde- eller tillväxtaktie baserat på dess bästa stilrankning som också kommer att användas som urvalspoäng.

De 75 bästa namnen baserat på urvalspoäng ingår i fondens portfölj. Utvalda värdepapper delas sedan upp i kvintiler baserat på deras urvalspoäng, där kvintiler med högre poäng får en större vikt. Värdepapper är lika viktade inom varje kvintil. För att begränsa koncentrationen använder fonden sektorsbegränsningar i förhållande till sitt moderindex. Indexet ombalanseras och rekonstitueras halvårsvis.

Investeringsmål/strategi – First Trust United Kingdom AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index.

• NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX®-aktievalsmetoden för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index som uppfyller vissa kriterier.

• Nasdaq konstruerar NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index genom att rangordna de kvalificerade aktierna från NASDAQ United Kingdom Index efter tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat efter värde faktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier är rankade på summan av rang för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rang för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

• Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

• De 75 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

• Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelats den aktien ligger utanför sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

o Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten som tilldelas alla högre rankade aktier i dess sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rang. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts med den aktie med högsta poäng som inte ursprungligen valts, med förbehåll för sektorsbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla sektorviktningar uppfyller begränsningen.

• Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringsfonder (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom att använda AlphaDEX®-valmetodologin.

Handla FKU ETF

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FKU ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperVikt %
Entain PLC2.67%
Segro Plc2.58%
Wm Morrison Supermarkets Plc2.54%
3i Group Plc2.47%
Investec Plc2.47%
Tritax Big Box REIT Plc2.47%
Future Plc2.45%
SSE Plc2.38%
Imperial Brands Plc2.23%
IMI Plc2.13%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version