Nyheter

Fineco AM lanserar tematiska fonder för cybersäkerhet och halvledare

Publicerad

den

Den italienska emittenten Fineco Asset Management kommer att gå in på den europeiska ETF-marknaden med lanseringen av två tematiska fonder för cybersäkerhet och halvledare.

Fineco AM MSCI ACWI IMI Cyber Security UCITS ETF (FAMMAI) och Fineco AM MSCI World Semiconductors and Semiconductor Equipment UCITS ETF (FAMMWS) kommer att noteras på Borsa Italiana den 9 september med totalkostnadskvoter (TER) på 1 %.

Efter lanseringen kommer Fineco AM att vara den enda italienska ETF-emittenten på marknaden. Under 2019 lanserade UniCredit tre ETF:er som presenterades på Deutsche Boerse som senare avnoterades.

FAMMAI följer MSCI ACWI IMI Cyber Security-index som erbjuder exponering mot stora, medelstora och småbolagsaktier på 23 utvecklade marknader och 24 tillväxtmarknader.

Detta inkluderar företag som tillhandahåller hård- och mjukvaruprodukter, cybersäkerhetstjänster, implementerar och hanterar nätverkssäkerhetsprotokoll och säkerställer dataintegritet.

FAMMWS replikerar MSCI World Semiconductors and Semiconductor Equipment-index som för närvarande är en korg av 34 stora och medelstora företag som är involverade i halvledare.

Det är 82,8 % viktat mot USA, 10,2 % Nederländerna och 4,3 % Japan, i slutet av juli.

Lanseringarna kommer efter att dotterbolaget till Fineco Bank meddelade sin avsikt att gå in på ETF-marknaden under tredje kvartalet i år i sin senaste uppsättning resultat.

Flytten följer efter introduktionen av dess utbud av indexfonder som lanserades 2018.

Fineco AM hade 24,5 miljarder euro i förvaltat kapital (AUM), varav 14,6 miljarder euro var privata pengar och 9,9 miljarder euro institutionella, i slutet av juni.

Handla Finecos ETFer

Finecos ETFer kommer att handlas på Bolsa Italiana i Milano. Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version