Nyheter

Filippinsk ETF klättrar på satsningar om sänkta räntor

Publicerad

den

EPHE, en landspecifik ETF i Filippinerna stod ut på måndagen, med den filippinska aktiemarknaden som steg till den högsta nivån på 16-månaders, på förväntningar om att centralbanken skulle sänka räntan ytterligare medan regeringen undersökte avslappnande lagar och skatter för att stärka investeringar. IShares MSCI Philippines ETF (NYSEArca: EPHE) steg med 2,2% på måndagen.

Den filippinska börsen bröt officiellt in på en tjurmarknad på måndagen har stigit med 22% sedan dess botten i november, efter att centralbanken åtagit sig att återuppta sin politiska lättnad under andra halvåret 2019, rapporterar Bloomberg.

Inflationstrycket avtog till det svagaste på nästan två år förra månaden och rörde sig i en nedåtgående trend som ekonomerna hävdade skulle möjliggöra fler sänkningar av centralbankens styrränta. Hittills i år är den godartade lokala inflationen tillbaka och hjälpte till att lyfta utsikterna för en tvåsiffrig tillväxt i företagens resultat tillsammans med en starkare inhemsk ekonomi.

Filippinernas centralbankguvernör Benjamin Diokno sa att landets centralbank var engagerade i att återuppta sin politik som underlättade denna andra halvlek och tillade att Federal Reserve:s förestående räntesänkning är ett ”ytterligare bidrag till vårt beslut.”

Utländska investerare flyttar också tillbaka till den sydostasiatiska marknaden. Efter att ha tagit ut mer än en miljard dollar 2018 har utländska fonder gått tillbaka till filippinska aktier och överfört mer än 430 miljoner dollar i nettoinflöde hittills i år. Utländska investerare lade också till 20,4 miljoner dollar på marknaden måndag, det största beloppet på fem veckor.

Resultatsäsongen andra kvartalet kan också bidra till att upprätthålla momentum. ”Investerare kan få förtroende när resultatet för andra kvartalet (andra kvartalet) börjar komma (denna) vecka som förväntas komma bättre än vad vi har sett under de senaste kvartalen på grund av lägre kostnader och högre utgifter,” sade analyschef Christopher John Mangun i en marknadsrapport.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version