Följ oss

Nyheter

FGM ETF en amerikansk börshandlad fond som köper tyska aktier

Publicerad

den

First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF) följer ett index med lika viktade nivåer på 40 företag valda från S&P Germany BMI baserat på S&P:s AlphaDex urvalsmetodik. First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF) följer ett index med lika viktade nivåer på 40 företag valda från S&P Germany BMI baserat på S&P:s AlphaDex urvalsmetodik. First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

FGM Factset Analytics Insight

FGM försöker överträffa den tyska marknaden genom att använda en kvantitativ modell för att välja 40 aktier från ett brett tyskt aktieindex. Den rangordnar sedan dessa aktier baserat på deras attraktionskraft och viktar dem lika inom kvintiler. Sektorviktningar är också föremål för restriktioner som är satta till 15 % över basindexets sektorandelar. Fonden rekonstituerar och balanserar om sin portfölj halvårsvis för att bibehålla exponeringen mot förväntade bättre prestationer samtidigt som transaktionskostnaderna kontrolleras.

First Trust Germany AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Germany Index.

Det finns ingen garanti för att fondens investeringsmål kommer att uppnås.

• NASDAQ AlphaDEX® Germany Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX®-aktievalsmetoden för att välja aktier från NASDAQ Germany Index som uppfyller vissa kriterier.

• Nasdaq konstruerar NASDAQ AlphaDEX® Germany Index genom att rangordna de kvalificerade aktierna från NASDAQ Germany Index på tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat på värdefaktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier rankas på summan av rangen för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rangen för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

• Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

• De 40 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

• Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelas den aktien ligger utanför sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

o Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten tilldelad alla högre rankade aktier i dess sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rangordning. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts av den högsta poängaktien som inte ursprungligen valts, med förbehåll för sektorsbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla sektorviktningar uppfyller begränsningen.

• Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEXÂ Germany Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringar (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet.

Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ Germany Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom att använda AlphaDEX®-urvalsmetoden.

Handla FGM ETF

First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FGM ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

InnehavVikt %
Daimler AG4.72%
LEG Immobilien SE4.20%
Bayerische Motoren Werke (BMW) AG4.19%
HelloFresh SE4.18%
Lanxess AG4.04%
Deutsche Post AG3.96%
Porsche Automobil Holding SE3.78%
Commerzbank AG3.77%
Telefonica Deutschland Holding AG3.61%
Carl Zeiss Meditec AG (Bearer)3.58%

Innhav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *