Nyheter

FEZ ETF ger exponering mot de 50 största bolagen i Eurozonen

Publicerad

den

SPDR EURO STOXX 50 ETF (NYSEArca FEZ ETF) är en amerikansk ETF som följer EURO STOXX® 50-indexet som spårar de 50 största företagen i euroområdet. Det betyder att det exkluderar stora företag från länder som inte använder euron, inklusive Storbritannien, Schweiz och Sverige. Istället domineras fondens portfölj av värdepapper i euro från länder som Frankrike och Tyskland. Till skillnad från vissa andra euroområdesfonder säkrar det inte euroexponering. Sammantaget levererar fonden exakt vad man lovar – enkel exponering för euroområdets stora bolag – i ett stort och flytande paket. Indexet granskas för rekonstitution årligen och balanseras om kvartalsvis.

FEZ är en utdelande ETF som har en förvaltningskostnad på 0,29 procent per år. Utdelningen lämnas varje kvartal.

Nyckelfunktioner

• SPDR® EURO STOXX 50® ETF strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som före avgifter och utgifter i allmänhet motsvarar det totala avkastningsresultatet för EURO STOXX 50® Index (”Indexet”)

• EURO STOXX 50®-indexet är utformat för att representera prestandan hos några av de största företagen över komponenter i 19 EURO STOXX Supersector-index

• Indexet fångar upp cirka 60% av free float marknadsvärdet av EURO STOXX totala marknadsindex, vilket i sin tur täcker cirka 95% av det fria flytande marknadsvärdet i de representerade länderna

Om detta riktmärke

EURO STOXX 50®-indexet är ett viktat index för marknadsvärde som är utformat för att representera prestanda för några av de största företagen över komponenter i 19 EURO STOXX Supersector-index. EURO STOXX Supersector-index är delmängder av EURO STOXX-index. EURO STOXX Index är en bred men likvärdig delmängd av STOXX Europe 600 Index. Indexet fångar cirka 60% av det fritt flytande marknadsvärdet för EURO STOXX totalmarknadsindex, vilket i sin tur täcker cirka 95% av free float marknadsvärdet i de representerade länderna.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar det totala avkastningsresultatet för EURO STOXX 50® Index. Fonden använder en urvalsstrategi, vilket innebär att fonden inte är skyldig att köpa alla värdepapper som representeras i indexet. Det investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 80%, av dess totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet är utformat för att representera prestanda för några av de största företagen över komponenter i 19 EURO STOXX Supersector-index. EURO STOXX Supersector-index är delmängder av EURO STOXX-index.

Handla FEZ ETF

SPDR EURO STOXX 50 ETF (NYSEArca FEZ ETF) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
ASML Holding NV8.07%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE5.90%
SAP SE4.29%
Linde plc4.13%
TotalEnergies SE3.50%
Siemens AG3.35%
Sanofi3.31%
L’Oreal SA3.16%
Allianz SE2.93%
Schneider Electric SE2.57%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version