Följ oss

Nyheter

Fem orsaker till att Bitcoin befinner sig i en tjurmarknad

Publicerad

den

Fem orsaker till att Bitcoin befinner sig i en tjurmarknad Thomas Lee, som sedan länge är känd för att vara positiv till Bitcoin har funnit ett unikt sätt att uttala sig till förmån för Bitcoinkursen. Detta trots de vilda kurssvängningar

Thomas Lee, som sedan länge är känd för att vara positiv till Bitcoin har funnit ett unikt sätt att uttala sig till förmån för Bitcoinkursen. Detta trots de vilda kurssvängningar som denna kryptovaluta sett de senaste månaderna. Lee säger trots den 70 procentiga nedgången i kursen så Bitcoin befinner sig i en tjurmarknad. Han säger också att denna kryptovaluta borde stå i 25 000 dollar vid årets slut.

Det fallet koncentrerar sig starkt på det psykologiska tillståndet av millennials som det hänför sig till förtroende för statliga och finansiella institutioner, den växande storleken på denna generations köp och investerarmakt och de anmärkningsvärda antagandet av kryptokurvor av yngre generationer över hela världen, särskilt i Asien.

Lee skapade sig ett namn som aktieanalytiker som täckte den trådlösa industrin i slutet av 1990-talet. På den tiden var det inte många som trodde att denna teknik skulle ta över våra liv på det sätt som den har gjort.

Han fortsatte att fungera som JP Morgans Chief Equity Strategist från 2007 till 2014 och blev ett välkänt ansikte på business news television, känd för sina hausseartade samtal om teknik och marknaderna totalt sett. Han grundade Fundstrat Global Advisors i 2016 och fungerar som dess analyschef.

Lee lade upp sin avhandling som kombinerar en blandning av grundläggande och teknisk analys, demografiska studier och futuristiska prognoser för att göra sitt ärende. Han ankom till CMT Symposium, en samling marknadstekniker och tekniska analytiker i New York City den 12 april. Här är några pelare som hans avhandling ligger på:

Digital Economy Boom

Vi lever i en allt mer digitaliserad värld där tekniken står för lejonparten av den ekonomiska tillväxten under de två decennierna. Det kommer bara att öka framöver. Lee påpekar att den globala ekonomin var 60 biljoner dollar för ett decennium sedan. Nu är det 80 biljoner dollar. 50 procent av den tillväxten kom från den digitala ekonomin. 70 procent av Gen X’ers och millennials använder digital banking.

Tillit är avtagande

Den digitala bommen har medfört säkerhetsproblem. Kunddata för 2 miljarder personer har hackats mellan överträdelser i företag som Equifax, Target and Visa. Det är inte bara en fråga om att lita på om dina uppgifter är säkra hos ett företag, visar Pew Research-studier att förtroende för regeringen själv är vid en 60-årig bottennivå.

Kryptovalutor adresserar problemet med brist på förtroende. Faktum är att en intressant korrelation som Lee påpekar är att andra länder där förtroende för regeringar är lågt, är länder där bitcoin blomstrar.

Millennial Market

Det handlar inte bara om att följa trenden men det finns ett brett spektrum av faktorer som visar att Millennials som demografisk grupp är intresserade av att investera i kryptvaluta. Det är dessa faktorer som gör att att Bitcoin befinner sig i en tjurmarknad

  • Millennials är historiens största generation när det gäller övergripande födelser: 95,8 miljoner födda. De är välutbildade, eftersom 72 % av millennierna är inskrivna på högskolan och högre utbildning leder till högre inkomst. Det är fakta.
  • Millennials och Gen Xs kommer att ha mycket pengar. Den disponibla inkomsten kommer att växa med en årlig tillväxt på 9,1% årligen under nästa årtionde, mer än fördubblingen från 3 biljoner dollar till 7,1 biljoner dollar. Dessa generationer, särskilt Millennials, kommer att vara de största köparna av objekt som hus, bilar och datorer.
  • De behöver banktjänster! Millennials kommer att stå för 72 % av alla finansiella tjänster inköp under det närmaste decenniet.
  • Millennials är angelägna om att äga kryptovalutor, och Lee förutser att de vill äga det på bekostnad av obligationer. Enligt en Harris-undersökning äger bara fyra procent av Millennials egna kryptovalutor, men 30 procent säger att de föredrar det framför obligationer.
  • Och de har verktygen att investera i kryptovalutor. Investerarappar som Robinhood får enorm draghjälp med sina kryptopriser. Appen har 4 miljoner användare, och 25 % av dem investerar i bitcoin och annan kryptovalutor på den. Tänk på att Robinhood lanserade sin app för bara ett år sedan.

Guld är guld men kryptovalutor är det nya guldet

Silent Generation köpte guld, och det visade sig vara en pålitlig investering i turbulenta tider under 20-talet. Det har inte visat sig vara så, sedan dess. De överför dessa guldtillgångar och investeringar till sina avkommor, men det är inte klart om vi kommer att värdesätta guld som våra föräldrar och morföräldrar gjorde. Bitcoins överlevnad sedan 2008 har varit anmärkningsvärt, och pickupen av yngre generationer visar tidiga tecken på att de föredrar det trots att det inte är en värdebutik.

Geografisk mångfald

Titta på Asien. Många tekniska revolutioner kommer från öst. Titta på videospel, mobil och animering. I Japan äger 14 procent av alla män någon form av kryptovaluta. I Sydkorea är 23 % av medborgarna inblandade i kryptovalutorna, i någon form. Även i andra geografiska länder blir kryptovalutorna populärare.

Nu har det inte varit lätt att investera i bitcoin, speciellt om du köpte under hypen 2017. Men det är viktigt att veta att bitcoin har sett större kraschar än den som har skett under de senaste fyra månaderna. På cirka $ 8000 per bitcoin på grund av detta skrivande, det var rätt tillbaka där det var före sin paraboliska uppgång i den andra delen av 2017. Miljiner konton eller digitala plånböcker öppnades, men de flesta med mindre än 1000 dollar på dem. De stora investerarna och HODL-erna, som har varit i spelet i åratal, har gjort mycket snyggt förresten.

Fortfarande tror Lee att priset kommer att tredubblas till i slutet av 2018. Förutom de grundläggande och sociologiska faktorerna som nämns ovan påpekar han att omkring $ 8 000 per bitcoin handlar det med 1x kostnaden för att mina token eller dess bokförda värde, sätt på ett annat sätt. Med tanke på hur världsbefolkningen kommer att åldras och den massiva överföringen av rikedom och utgifter som kommer att följa med det, ser Lee en undervärderad tillgång som kommer att återhämta sig från sprängningen av hypebubblan i år och bortom. Det är därför Bitcoin befinner sig i en tjurmarknad.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *