Följ oss

Nyheter

EWZ ETF en fond för brasilianska aktier

Publicerad

den

EWZ ETF för brasilianska aktier

iShares MSCI Brazil ETF (NYSEArca: EWZ) spårar ett marknadsvärderat index för brasilianska företag som täcker hela marknadsspektrumet. Fonden har en förvaltningskostnad på 0,59 procent.

Varför EWZ?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Brasilien
  2. Riktad tillgång till den brasilianska aktiemarknaden
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Brazil ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av brasilianska aktier.

EWZ Factset Analytics Insight

EWZ spårar ett index över stora och medelstora företag från B3-börsen i Brasilien. Indexet tillämpar gränser som regleras för investeringsbolag enligt US Internal Revenue Code. Ingen enskild emittent överstiger 25% och alla emittenter med en vikt över 5% överstiger inte 50% av indexvikten. Indexet balanseras om kvartalsvis, med början i februari.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Brazil 25/50 Index. Fonden investerar i allmänhet minst 95% av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. Indexet är ett fritt floatjusterat marknadsvärderat index med en takmetod som tillämpas på emittentvikter så att ingen enskild emittent överstiger 25% av den underliggande indexvikten och alla emittenter med en vikt över 5% överstiger inte kumulativt 50% av den underliggande indexvikten. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EWZ ETF

iShares MSCI Brazil ETF (NYSEArca: EWZ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares MSCI Brazil ETF (NYSEArca: EWZ).

Största innehav

NamnSymbolVikt %
Vale SAVALE3.SA17.78%
Itau Unibanco Holding SA Participating PreferredITUB4.SA6.15%
Petroleo Brasileiro SA Petrobras Participating PreferredPETR4.SA5.26%
Bank Bradesco SA Participating PreferredBBDC4.SA5.03%
B3 SA – Brasil Bolsa BalcaoB3SA3.SA4.44%
Petroleo Brasileiro SA PetrobrasPETR3.SA4.05%
Magazine Luiza SAMGLU3.SA3.86%
Weg SAWEGE3.SA3.61%
Ambev SAABEV3.SA3.26%
Suzano SASUZB3.SA3.15%

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära