Följ oss

Nyheter

EWU ETF täcker 85 procent av den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

iShares MSCI United Kingdom ETF (NYSEArca: EWU ETF) följer ett marknadsvärderat index för brittiska företag. Det täcker de 85 procent av de brittiska företagen mätt efter marknadsvärde.

iShares MSCI United Kingdom ETF (NYSEArca: EWU ETF) följer ett marknadsvärderat index för brittiska företag. Det täcker de 85 procent av de brittiska företagen mätt efter marknadsvärde. EWU kommer med en förvaltningskostnad om 0,51 procent och är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond äger aktier i 88 olika företag.

EWU har en koncentrerad korg med brittiska stora och medelstora företag som ger exponering mot den brittiska aktiemarknaden. Detta innebär att fonden täcker ungefär 85% av de investerbara universum i Storbritannien. Det spårar ett index som fokuserar sitt urval och vikt på marknadsvärde och kan innehålla värdepapper från olika sektorer. Den består främst av aktier som handlas på London Stock Exchange. Detta index är baserat på MSCI Global Investable Market Indexes (GIMI) Methodology. Indexbeståndsdelar granskas kvartalsvis.

Varför EWU?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Storbritannien
  2. Riktad tillgång till den brittiska aktiemarknaden
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI United Kingdom ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av brittiska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten i MSCI United Kingdom Index. Fonden kommer alltid att investera minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. Det underliggande indexet består främst av aktier som handlas på Londonbörsen. Det underliggande indexet kommer att omfatta stora och medelstora företag och kan förändras över tiden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EWU ETF

iShares MSCI United Kingdom ETF (NYSEArca: EWU) ger exponering mot den brittiska börsen, men det är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorWeight (%)
ULVRUNILEVER PLCKonsumtionsvaror6.26
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care5.82
HSBAHSBC HOLDINGS PLCFinans5.11
DGEDIAGEO PLCKonsumtionsvaror4.44
RIORIO TINTO PLCMaterials3.87
GSKGLAXOSMITHKLINE PLCHealth Care3.77
BP.BP PLCEnergi3.68
BATSBRITISH AMERICAN TOBACCO PLCKonsumtionsvaror3.34
RDSAROYAL DUTCH SHELL PLCEnergi3.21
RDSBROYAL DUTCH SHELL PLC CLASS BEnergi2.76

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *