Nyheter

EWRD ETF köper aktier i företag från hela världen med höga SRI-poäng

Publicerad

den

BNP PARIBAS EASY MSCI WORLD SRI S-SERIES PAB 5% CAPPED [UCITS ETF, C] (EWRD ETF) är en indexföljande passivt förvaltad fond. Fonden strävar efter att replikera, med ett maximalt tracking error på en procent, resultatet för MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped (NTR) index (Bloomberg: M1CXWSC index ) (indexet) genom att investera i aktier som emitterats av företag som ingår i indexet, med respekt för indexets viktningar (full replikering) eller i ett urval av aktier utgivna av företag som ingår i indexet (optimerad replikering), när man investerar i ett urval av aktier, kan fondens tracking error vara högre.

Indexet är sammansatt av företag som valts ut på grundval av ett minimikriterier för miljö, social och bolagsstyrning (ESG) (miljömöjligheter, föroreningar och avfall, humankapital, företagsstyrning, etc.) och baserat på deras ansträngningar att minska sin exponering för kol och okonventionella fossila bränslen.

Den implementerar ett tak som begränsar ett företags maximala vikt inom indexet till 5 % vid varje ombalanseringsdatum. Dessutom syftar indexet till att uppfylla Paris Aligned Benchmark-målen (PAB) om att minska kolintensiteten med minst 50 % i förhållande till det initiala investeringsuniversumet och att uppnå ett ytterligare utsläppsmål på 7 % varje år.

Som ett resultat av detta exkluderas företag som är involverade i sektorer med en potentiellt hög negativ ESG-påverkan, de som är föremål för betydande brott mot FN:s Global Compact-principer och de som är involverade i allvarliga ESG-relaterade kontroverser från indexet.

Den typ av tillvägagångssätt som används här är Best-in-class (Best-in-class approach identifierar ledare inom varje sektor baserat på bästa ESG-praxis, samtidigt som man undviker de som innebär höga risknivåer och inte följer minimi-ESG-standarder enl. indexadministratören och dess specialiserade partners).

Indexets extrafinansiella strategi, som genomförs vid varje steg i investeringsprocessen, kan innefatta metodologiska begränsningar såsom risken förknippad med ESG-investeringar eller indexombalanseringen.

Beskrivning av BNP Paribas Easy MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF USD Acc

BNP Paribas Easy MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 392 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). BNP Paribas Easy MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF USD Acc är en liten ETF med tillgångar på 20 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped-index spårar den globala aktiemarknadens resultat och tar endast hänsyn till företag med höga miljö-, sociala och styrningsbetyg (ESG) i förhållande till sina branschkollegor, för att säkerställa inkluderingen av de bästa företagen från en ESG perspektiv.

Dessutom är företag som är involverade i följande branscher undantagna: Kolbrytning för kraftproduktion, konventionell och alternativ olje-/gasutvinning, kraftproduktion från fossila bränslen och kärnenergi. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.

Handla EWRD ETF

BNP Paribas Easy MSCI World SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF USD Acc (EWRD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Euronext Paris och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisUSDEWRD
XETRAUSDEWRD

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version