Nyheter

EWN ETF en satsning på holländska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Netherlands ETF (NYSEArca: EWN ETF) erbjuder inget extraordinärt, men det är em solid, neutral exponering mot den nederländska aktiemarknaden, det spårar ett index som väljer och väger dess komponenter efter marknadsvärde. Med detta sagt måste investerare fortfarande vara medvetna om fondens topptunga, mestadels stora och medelstora portfölj, eftersom den domineras av några stora företag.

För att motverka detta begränsar fonden enskilda företag till 25% av fondens totala värde för att säkerställa diversifieringskrav. EWN använder en representativ samplingsstrategi, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper från index som tillsammans bildar en investeringsprofil som liknar det underliggande indexet. Indexet balanseras om kvartalsvis. Före den 1 september 2017 spårade fonden en obegränsad version av sitt nuvarande index. EWN kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent.

Som tillkännagivits i lagstiftningsansökningar den 15 mars 2021 förväntar sig fonden att genomföra vissa förändringar i processen för att fastställa fondens substansvärde den 3 maj 2021. För vissa utländska värdepapper kommer en tredje parts leverantör att tillhandahålla utvärderad, systematisk rättvis värderingsprissättning baserad på rörelsen för en egen multifaktormodell efter att relevanta utländska marknader har stängts. Denna systematiska prissättningsmetod för verkligt värde är utformad för att korrelera priserna på utländska värdepapper efter att de lokala marknaderna stängts till det pris som kan ha rådat vid fondens prissättningstid.

Varför EWN?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Nederländerna
  2. Riktad tillgång till nederländska bestånd
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Netherlands ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av holländska aktier.

Handla EWN ETF

iShares MSCI Netherlands ETF (NYSEArca: EWN ETF) ger exponering mot holländska aktier, men det är en amerikansk ETF. Den finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
ASMLASML HOLDING NVInformationsteknologi23.24
PHIAKONINKLIJKE PHILIPS NVHealth Care7.10
PRXPROSUS NVKonsumtion6.97
ADYENADYEN NVInformationsteknologi5.87
INGAING GROEP NVFinans4.85
DSMKONINKILIJKE DSM NVMaterials4.14
ADKONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NVDagligvaror3.99
HEIAHEINEKEN NVDagligvaror3.60
AKZAAKZO NOBEL NVMaterials3.50
WKLWOLTERS KLUWER NVIndustri3.35

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version