Nyheter

EWM ETF för den som tror på börsen i Malaysia

Publicerad

den

iShares MSCI Malaysia ETF (NYSE Arca: EWM ETF) följer ett marknadsvärderat index för malaysiska aktier som främst handlas på Kuala Lumpur-börsen i Malaysia. Denna börshandlade fond äger aktier i 40 olika företag och kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent. Det är en utdelande ETF.

EWM Factset Analytics Insight

EWM, som lanserades 1996, är en av de långlivade ETF:erna på marknaden. EWM erbjuder en enkel och omfattande exponering över den malaysiska aktiemarknaden och investerar huvudsakligen i stora och medelstora företag som handlas på Kuala Lumpur-börsen. Fonden spårar ett index som väljer och väger dess komponenter baserat på börsvärde. Fonden använder också en representativ samplingsstrategi, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper som tillsammans har en investeringsprofil som liknar det underliggande indexet. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Varför EWM?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Malaysia
  2. Riktad tillgång till den malaysiska aktiemarknaden
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Handla EWM ETF

iShares MSCI Malaysia ETF (NYSE Arca: EWM ETF) ger exponering mot malaysiska aktier, men det är en amerikansk ETF. Den finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
PBBANKPUBLIC BANKFinans12.93
MAYBANKMALAYAN BANKINGFinans6.89
TOPGLOVTOP GLOVE CORPORATIONHealth Care5.84
CIMBCIMB GROUP HOLDINGSFinans5.78
TENAGATENAGA NASIONALUtilities4.84
PCHEMPETRONAS CHEMICALS GROUPMaterials4.01
HARTAHARTALEGA HOLDINGSHealth Care3.82
PMETALPRESS METAL ALUMINIUM HOLDINGSMaterials3.11
DIGIDIGI.COMKommunikation2.78
PETGASPETRONAS GASUtilities2.68

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version