Nyheter

EWA ETF en satsning på börsen i Australien

Publicerad

den

iShares MSCI Australia Index ETF (EWA ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för australiensiska aktier. Eftersom indexet omfattar företag med valfritt kapital, fångar det cirka 85% av den tillgängliga aktiemarknaden, exklusive de flesta småbolag. iShares MSCI Australia Index ETF (EWA ETF) som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,51 procent.

Det underliggande indexet innehåller värdepapper som är australiska enligt MSCIs landsklassificering, tillsammans med företag med huvudkontor eller börsnotering och som utför de flesta av sina verksamheter i landet. Fonden bedriver vanligtvis utlåning av värdepapper, vilket ger intäkter till fonden, på bekostnad av en liten motpartsrisk. Indexet granskas kvartalsvis med början varje februari med halvårliga indexöversikter i maj och november.

Varför EWA?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Australien
  2. Riktad tillgång till den australiensiska börsen
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Australia ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av australiensiska aktier. Fondsöversikt Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Australia Index som består av australiensiska aktier.

Fonden placerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i sitt underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i sitt underliggande index. Det underliggande indexet består främst av aktier som handlas på den australiensiska börsen. Det kommer att omfatta stora och medelstora företag och kan komma att förändras med tiden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EWA ETF

iShares MSCI Australia Index ETF (EWA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI Australia Index ETF (EWA ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnVärdepapperSektorVikt (%)ISIN
CBACOMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIAFinans10.62AU000000CBA7
CSLCSL LTDHealth Care8.41AU000000CSL8
BHPBHP GROUP LTDMaterials7.93AU000000BHP4
WBCWESTPAC BANKING CORPORATION CORPFinans5.70AU000000WBC1
NABNATIONAL AUSTRALIA BANK LTDFinans5.41AU000000NAB4
ANZAUSTRALIA AND NEW ZEALAND BANKINGFinans4.84AU000000ANZ3
WESWESFARMERS LTDSällanköpsvaror4.39AU000000WES1
MQGMACQUARIE GROUP LTD DEFFinans3.40AU000000MQG1
WOWWOOLWORTHS GROUP LTDDagligvaror3.14AU000000WOW2
RIORIO TINTO LTDMaterials2.40

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version