Nyheter

Europas första uranfond går nu att handla

Publicerad

den

Sprott Asset Management VD John Ciampaglia pratar med Proactive om lanseringen av Sprott Uranium Miners UCITS ETF, Europas första uranfond, som noteras på London Stock Exchange och tyska Xetra, och spårar ett index som inkluderade företag som gruvdrift och prospektering efter kärnenergibränsle.

Förutom gruvarbetare tillåts indexet att investera i enheter som innehar fysiskt uran, uran royalties eller andra tillgångar som inte är gruvdrift. HANetf har lanserat denna ETF i samarbete med uranexperterna Sprott Inc, som tidigare i veckan förvärvade North Shore Global Uranium Mining ETF och licensen för North Shore Global Uranium Mining Index.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF), Europas första uranfond, är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURU3O8
Borsa ItalianaEURU3O8
London Stock ExchangeGBPURNP
London Stock ExchangeUSDURNM

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version