Följ oss

Nyheter

eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter

Publicerad

den

Mäklarföretaget eToro säger att eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter i slutet av det andra kvartalet 2021. Efter cardano, som hade topplaceringen i båda kvartalen,

Mäklarföretaget eToro säger att eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter i slutet av det andra kvartalet 2021. Efter Cardano, som hade topplaceringen i båda kvartalen, rusade Dogecoin förbi de två största kryptovalutorna efter börsvärde för att hävda andraplatsen, enligt en snapshot från eToro den 30 juni.

Bitcoin hade för andra kvartalet femte platsen, tumlade från andra plats under förra årets tre första månader. Ether höll under tiden den fjärde platsen för andra kvartalet, också lägre än föregående kvartals tredje plats. Konsekvent bland de fem bästa är altcoin tron, som grundades 2017. Dess ursprungliga kryptovaluta är TRX.

Q2 2021KryptovalutaQ1 2021
1Cardano1
2DogecoinN/A
3Tron4
4Ether3
5Bitcoin2

Beslutet av eToro att addera handel med dogecoin till sin plattform kom först i maj i år, efter mycket eftertanke, enligt Yoni Assia, vd för eToro. Han säger att det inte kändes ”förnuftigt” att lista en shiba-inu-tema-token först på grund av dess bakgrund.

Började som ett skämt

Dogecoin, som började som ett skämt 2013, har sett en blåsande rally 2021 även med hänsyn till de senaste branta nedgångarna, delvis tack vare välkända stödjare som Elon Musk och Mark Cuban.

Denna kryptovaluta förstärktes i år av listor på många kryptovalutor, inklusive eToro, Coinbase och Gemini. Det utsågs också till ”årets tillgång” av grundare av kryptobörsen FTX.

Senast, i en S-1-ansökan om sin kommande börsintroduktion, avslöjade Robinhood att handelsplattformen genererade nästan 30 miljoner dollar i intäkter från kunder som handlade dogecoin under första kvartalet 2021 – en siffra som förväntas ha ytterligare under andra kvartalet när dogecoinpriset ökade mer än 1 375%.

Ökningen av altcoins har dokumenterats noga eftersom bitcoins andel av den totala kryptomarknaden sjunker under 50% för första gången på tre år. Det står på 43%, enligt uppgifter från CoinGecko.

”Människor tittar på det bredare universumet av altcoins för alfa i förhållande till den mycket trånga BTC-handeln”, säger Jack McDonald, VD för fintech-företaget PolySign, till Insider. ”Även om det finns en uppenbar korrelation mellan BTC och resten av marknaden, representerar altcoins en möjlighet att diversifiera sin exponering.”

Att köpa och äga altcoins, särskilt de som grundades relativt nyligen, visar också ett större förtroende för ekosystemet, berättade Everett Kohl, grundare av Dbilia.com, ett företag i NFT-rymden.

För vissa, som Eloisa Marchesoni, medgrundare och COO för Blockchain Consulting, kommer investeringar i altcoins med fler risker.

”Om du inte tar vinster när du går riskerar du att sitta på en massa dött eller stillastående kapital i hopp om att de överlever en kryptovinter och återfår sin prisåtgärd”, sa hon. ”Historiskt sett klarar bara några få av dem att gå från en tjurmarknad till nästa.”

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära