Följ oss

Nyheter

eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter

Publicerad

den

Mäklarföretaget eToro säger att eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter i slutet av det andra kvartalet 2021. Efter cardano, som hade topplaceringen i båda kvartalen,

Mäklarföretaget eToro säger att eToros kunder äger mer Dogecoin än Bitcoin och eter i slutet av det andra kvartalet 2021. Efter Cardano, som hade topplaceringen i båda kvartalen, rusade Dogecoin förbi de två största kryptovalutorna efter börsvärde för att hävda andraplatsen, enligt en snapshot från eToro den 30 juni.

Bitcoin hade för andra kvartalet femte platsen, tumlade från andra plats under förra årets tre första månader. Ether höll under tiden den fjärde platsen för andra kvartalet, också lägre än föregående kvartals tredje plats. Konsekvent bland de fem bästa är altcoin tron, som grundades 2017. Dess ursprungliga kryptovaluta är TRX.

Q2 2021KryptovalutaQ1 2021
1Cardano1
2DogecoinN/A
3Tron4
4Ether3
5Bitcoin2

Beslutet av eToro att addera handel med dogecoin till sin plattform kom först i maj i år, efter mycket eftertanke, enligt Yoni Assia, vd för eToro. Han säger att det inte kändes ”förnuftigt” att lista en shiba-inu-tema-token först på grund av dess bakgrund.

Började som ett skämt

Dogecoin, som började som ett skämt 2013, har sett en blåsande rally 2021 även med hänsyn till de senaste branta nedgångarna, delvis tack vare välkända stödjare som Elon Musk och Mark Cuban.

Denna kryptovaluta förstärktes i år av listor på många kryptovalutor, inklusive eToro, Coinbase och Gemini. Det utsågs också till ”årets tillgång” av grundare av kryptobörsen FTX.

Senast, i en S-1-ansökan om sin kommande börsintroduktion, avslöjade Robinhood att handelsplattformen genererade nästan 30 miljoner dollar i intäkter från kunder som handlade dogecoin under första kvartalet 2021 – en siffra som förväntas ha ytterligare under andra kvartalet när dogecoinpriset ökade mer än 1 375%.

Ökningen av altcoins har dokumenterats noga eftersom bitcoins andel av den totala kryptomarknaden sjunker under 50% för första gången på tre år. Det står på 43%, enligt uppgifter från CoinGecko.

”Människor tittar på det bredare universumet av altcoins för alfa i förhållande till den mycket trånga BTC-handeln”, säger Jack McDonald, VD för fintech-företaget PolySign, till Insider. ”Även om det finns en uppenbar korrelation mellan BTC och resten av marknaden, representerar altcoins en möjlighet att diversifiera sin exponering.”

Att köpa och äga altcoins, särskilt de som grundades relativt nyligen, visar också ett större förtroende för ekosystemet, berättade Everett Kohl, grundare av Dbilia.com, ett företag i NFT-rymden.

För vissa, som Eloisa Marchesoni, medgrundare och COO för Blockchain Consulting, kommer investeringar i altcoins med fler risker.

”Om du inte tar vinster när du går riskerar du att sitta på en massa dött eller stillastående kapital i hopp om att de överlever en kryptovinter och återfår sin prisåtgärd”, sa hon. ”Historiskt sett klarar bara några få av dem att gå från en tjurmarknad till nästa.”

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *