Nyheter

ETF-leverantör anser att Tesla är undervärderad

Publicerad

den

En talesman för HAN-GINS Tech Megatrend UCITS-ETF (ITEK) anser att trots den senaste meteoriska uppgången så Tesla är undervärderad.

ITEK, en ETF som investerar i megatrender, såg nyligen sitt förvaltade kapital överstiga 70 miljoner dollar. En talesman för denna ETF säger att det finns många anledningar till att Tesla är undervärderad. Elbilsektorn har nyligen haft den starkaste tillväxten på åtta år. Med 1,3 miljoner bilar på vägen säger det att Tesla har nått en avgörande punkt. Man tror att företaget alltmer kommer att störa ett växande antal branscher, inklusive energi, programvara, robotik, transportdelning och försäkring.

Tesla är mer än bara ett bilföretag

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK), säger: ”Tesla är inte bara ett bilföretag – det använder sig av remote Cloud och AI-teknik blir alltmer internt och outsourcas inte som alla andra biltillverkare. Många av oss trodde att de första robotarna skulle se ut som människor – men de slutade se ut som bilar. Tesla tillverkar världens första helt autonoma robotar. Dess självkörande bilar kommer sannolikt att vara säkrare än människor, vilket minskar försäkringskostnaderna och kan i slutändan förskjuta transportdelningsappar genom att vara mycket billigare. Förra månaden släppte Tesla en helt självkörande bil, och den fungerar. Det säljer redan försäkringar som är 20-30% billigare än traditionella försäkringar.

”Vi tror att Tesla är undervärderat baserat på dess banbrytande tillverkning – det är betydligt billigare än traditionella biltillverkare. Istället för en traditionell bilram med mer än 700 delar använder Tesla nu bara två delar – via sin ”Mega-casting” -teknologi. Teslas självkörande lastbilar (Tesla Semi) kommer sannolikt att förändra utseendet på lastbilar.

Tesla stör ett antal industrier samtidigt – Tesla Solar med sitt laddningsnät, Powerwall & Energy Marketplace kan förändra den traditionella energisektorn. Medan Tesla inte har bilhandlare eller säljer fordon efter modellår – uppgraderar det sina modeller i realtid till skillnad från någon annan biltillverkare. Det är verkligen ett revolutionerande företag. ”

Investera i det framtida transporttemat

Tillväxtpotentialen, konsumentintresset och storleken på den adresserbara marknaden för Future Transportation har stimulerat investerarnas intresse för detta tema. Investerare som ser långsiktiga möjligheter kan överväga en tilldelning till HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF. ITEK inkluderar Future Transportation som en del av 8 transformationsteknologitrender som omformar världen tillsammans med Robotics & AI, Cloud Computing & Big Data, Cyber Security, Genomics, Social Media, Blockchain, Augmented & Virtual Reality.

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version