Nyheter

ETC Group stänger proof-of-work ethereum ETP sex veckor efter lanseringen

Publicerad

den

ETC Group kommer att stänga sitt proof-of-work (PoW) ethereum ETP mindre än två månader efter lanseringen. I ett aktieägarmeddelande sa ETC Group att beslutet togs att stänga ETC Group Physical EthereumPoW (ZETW) ”på grundval av att ingen berättigad förvaringsinstitut kan tillhandahålla förvaring” av ethereum PoW (ETHW).

Emittenten tillkännagav lanseringen av ZETW veckan innan ethereums sammanslagning med proof-of-stake (PoS) den 15 september, i ett försök att ge investerare tillgång till den ”knutna” PoW ethereum-kedjan.

ETC Group utfärdade dock ett obligatoriskt inlösenmeddelande på ZETW förra veckan på grund av oförmågan att tillhandahålla fysisk leverans av ethereum PoW som underliggande för obligationerna.

Som ett resultat sa emittenten att den skulle försöka sälja de underliggande tillgångarna genom att använda ett auktionsförfarande för kryptovaluta – som ska fastställas vid ett senare tillfälle – där bud kan accepteras för så lite som 80 % av referenspriset.

Om tillgångarna misslyckas med att säljas på auktion har emittenten rätt att sälja underliggande kryptovaluta via ”något annat rimligt förfarande” som kan vara ”avsevärt lägre” än det lägsta auktionspriset.

Bradley Duke, grundare och co-VD på ETC Group, sa till ETF Stream att anledningen bakom lanseringen var att låta investerare dra nytta av den hårda gaffeln om den blev en framgång.

”Det var bara tänkt att ETP skulle kunna vara en långsiktig investering om [den hårda gaffeln] blev en succé över en natt”, sa han.

ETHW har tappat över 40 procent av sitt värde den senaste månaden och handlas för närvarande till 6,37 USD, jämfört med 1 570 USD för ethereum PoS (ETHS) som har stigit med 22,9 % under samma period.

Efter den hårda gaffeln bytte ETHetc ETC Group Physical Ethereum (ZETH) automatiskt till PoS-nätverket, i linje med sammanslagningen. Samtidigt fick innehavare av ZETH andelar i ZETW på 1:1-basis i ett försök att dra nytta av gaffelhändelsen.

Det kommer efter att den efterlängtade sammanslagningen av ethereum till PoS-systemet orsakade en spricka inom den digitala tillgångsgemenskapen, med några gruvarbetare som var missnöjda över bytet till det miljövänligare nätverket.

Detta ledde till den hårda gaffeln som såg den ursprungliga ethereumkedjan delas i två, som täckte både PoS- och PoW-nätverken.

ETC Group var den första emittenten att tillkännage sina planer efter sammanslagningen med andra med en avvaktande strategi.

CoinShares sa vid tidpunkten för sammanslagningen att det skulle se ut att dela en del av PoW-tokenet med investerare inom sin befintliga ethereum-ETP men tillade att det ”fortsätter att övervaka situationen”.

21Shares lanserade Europas första korta ethereum-ETP och den billigaste fysiskt backade ethereumprodukten veckan efter övergången.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version