Nyheter

ETC Group lanserar tre nya krypto-ETCer på den schweiziska börsen SIX

Publicerad

den

ETC Group, Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, tillkännager i gå noteringen av tre krypto-ETCer på den schweiziska börsen SIX Swiss Exchange.

De tre nya krypto-ETCer, som kommer att marknadsföras och distribueras av HANetf och tillgängliga i CHF, EUR, USD och GBP, är:

AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche (AVAL)

ATOMetc – ETC Group Physical Cosmos (ATME)

MATICetc – ETC Group Physical Polygon (MTCE)

De nya kryptovalutorna ansluter sig till företagets svit av institutionell-grade kryptobörshandlade produkter inklusive Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano, Polkadot och Litecoin som handlas på SIX. De tre ETCerna kommer också att listas på Deutsche Börse Xetra i början av april, liksom UNIetc – ETC Group Physical Uniswap (USWA). AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche kommer att ha samma ISIN men kommer att ha en annan ticker (EVAL) på Xetra.

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group sa: ”Medan vår Bitcoin-baserade ETC fortsätter att leda den globala marknaden, eftersom den är den mest omsatta krypto-ETP, är investerare alltmer intresserade av att lägga till några av de nyare, innovativa kryptovalutorna till sina portföljer – särskilt de som har ett stort marknadsvärde. Tillägget av dessa nya ETC:er erbjuder dessa investerare högkvalitativa, fysiskt uppbackade digitala tillgångar, underbyggda av våra partnerskap med likviditetsleverantörer i världsklass för att leverera hög likviditet och snäva handelsspreadar.”

Hector McNeil medgrundare och co-CEO på HANetf: ”Vi är glada över att samarbeta med ETC Group igen för att erbjuda nya produkter till den befintliga uppsättningen av börshandlade kryptovalutor. ETC Group har etablerat sig som marknadsledare när det gäller att erbjuda investeringsprodukter fokuserade på kryptotillgångar. Intresset för börshandlade kryptovalutor har blomstrat eftersom de ger investerare ett säkert och likvidt sätt att få exponering mot digitala tillgångar.”

Handla AVAL ETC

AVAXetc – ETC Group Physical Avalanche (AVAL) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Stock Exchange.

SIX Swiss Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla ATME ETC

ATOMetc – ETC Group Physical Cosmos (ATME) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Stock Exchange.

SIX Swiss Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla MTCE ETC

MATICetc – ETC Group Physical Polygon (MTCE) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Stock Exchange.

SIX Swiss Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version