Nyheter

EQM Index lanserar höginkomstindexet HIPSTR för värdepapperspassage

Publicerad

den

San Diego-baserade indexutvecklaren EQM Indexes tillkännager det senaste i sin svit av inkomstindex, EQM High Income Pass-Through Securities Index med den catchy indextickern ”HIPSTR”. Nej, indexet innehåller inte företag som tillverkar kombucha, avokadotoast och premium tequila, utan snarare höginkomstgivande värdepapper som måste ”föra igenom” minst 90 % av sin skattepliktiga inkomst till aktieägarna, en så kallade värdepapperspassage.

Det nya indexet genererar en hög avkastning med tillgångsklasser med alternativa inkomster.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med EQM Indexes genom att licensiera High Income Pass-Through Securities Index (HIPSTR). Inkomststabilitet är en stor prioritet för investerare i dagens volatila marknadsmiljö. Med detta partnerskap bekräftar GraniteShares sitt åtagande att hjälpa investerare att nå sina inkomstmål”

Indexet är ett likaviktat index med 40 innehav bland följande fyra kategorier av alternativa inkomster:

  • Energy Master Limited Partnerships (MLP)
  • Affärsutvecklingsföretag (BDC)
  • Slutna fonder (CEF)
  • Real Estate Investment Trusts (REITs).

”Vi är entusiastiska över att lägga till ytterligare ett erbjudande till vår inkomstsvit av index som kan ge investerare mer än 10 procent årligen för att hålla jämna steg med inflationen och erbjuda alternativa inkomstkällor, okorrelerade med obligationer”, säger EQM Indexes vd, Jane Edmondson.

EQM Indexes är också företaget bakom utvecklingen av EQM Natural Resource Dividend Income Index (NDIVITR), som är utformat för att generera intäkter från utdelningar, specialutdelningar och aktieåterköp från globala aktiepositioner i naturresurs- och råvarurelaterade industrier. Den ger också för närvarande över 10 %.

HIPSTR Index har licensierats av GraniteShares för dess HIPS US High Income ETF (HIPS).

”Vi är mycket glada över att samarbeta med EQM Indexes genom att licensiera High Income Pass-Through Securities Index (HIPSTR). Inkomststabilitet är en stor prioritet för investerare i dagens volatila marknadsmiljö. Med detta partnerskap bekräftar GraniteShares sitt åtagande att hjälpa investerare att nå sina inkomstmål”, säger GraniteShares grundare och VD William Rhind.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version