Följ oss

Nyheter

En tradingapp för millennials utan krusiduller

Publicerad

den

FreeTrade beskriver sig som en kommissionsfri tradingapp för nybörjare. Den kommer med sina egna begränsningar, men också utan krusiduller.

FreeTrade beskriver sig som en kommissionsfri tradingapp för nybörjare. Den kommer med sina egna begränsningar, men också utan krusiduller.

Fördelar

• Ingen minsta insättning

• Inga avgifter för inaktivitet, konto eller uttag

• Gratis handel med aktier och ETFer för grundläggande beställningar

Nackdelar

• Att köpa utländska aktier medför en avgift på 0,45 %

• Kan inte handla direkt i fonder, obligationer, optioner eller kryptovalutor

Ed: Sedan denna recension av FreeTrade skrevs har ett antal ändringar gjorts i tjänsten.

  • Gratis omedelbar utförande för affärer under marknadens öppettider (inte utförande kl. 15.00 varje dag)
  • Över 1500 aktier, ETFer, investeringsfonder att handla

FreeTrade grundades 2016 och är en av de populära brittiska fintech-startups. Denna fintech-startup erbjuder provisionsfri aktiehandel och regleras av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA). Det anses vara en av de säkraste plattformarna för handel.

FreeTrade tillhandahåller provisionsfri handel för över 600 aktier och ETFer. Det kostnadsfria alternativet är villkorat och är tillgängligt tills du är OK för att dina affärer ska utföras i slutet av dagen.

Även om FreeTrade är ett ungt varumärke, blir det allt mer populärt bland handlare. Som sådan kan du kalla Freetrade för en direkt konkurrent till Robinhood.

FreeTrade-appen, såväl som webbplatsen, är färgglatt designad med tanke på målanvändarna – young millennial.

Vad erbjuder Freetrade?

FreeTradeär idealiskt för unga handlare och är en mobilbaserad tradingapp. Den har appar för både plattformen Android och iOS som är designade för att vara snabba, lyhörda och intuitiva. Som tidigare nämnts har den över 600 tillgångar tillgängliga för handel.

FreeTrade-appen låter dig handla med populära aktier och ETFer från brittiska, amerikanska, svenska, tyska och många andra börser. Det låter dig dock inte investera direkt i fonder, obligationer, optioner eller kryptovalutor, andra än ETF-fonder.

Speciellt kryptovalutor är mycket populära bland de unga användarna, Freetrades målanvändarbas, så att inte kunna investera i dessa tillgångar kan avskräcka vissa användare. Du kan dock alltid begära att dina favorittillgångar läggs till plattformen.

Öppnar ett konto

Att skapa ett FreeTrade-konto är super enkelt. När Freetrades tradingapp är installerad ber den dig om standardidentifiering för anti-tvätt som:

• Namn
• Adress
• Nationellt försäkringsnummer
• Bevis på identitet
• Bevis på din adress som kan vara ditt körkort eller pass

Konton

Freetrade erbjuder ett konto med noll prenumerationsavgifter och erbjuder provisionsfria affärer av aktier och ETFer.

När kontot är uppe måste det finansieras. FreeTrade accepterar de flesta moderna betalningsalternativ som inkluderar banköverföringar, Google Pay och Apple Pay. Pengarna kan återspeglas på ditt konto inom några minuter, men i värsta fall kan det ta några timmar också.

FreeTrade driver också ett affiliate system. Efter det första köpet kan handlare hänvisa sina vänner. När dessa vänner har registrerat sig med hjälp av hänvisningslänken och har gjort sitt första köp har du rätt att få en gratis aktie på upp till 200 pund. Dessa gratisaktier krediteras på onsdagar.

Regelbundna uttag på FreeTrade är också gratis, men uttag samma dag kan debiteras med £5 styck. Den tar också ut en valutaavgift på 0,45 % för att köpa aktier i andra länder.

Funktioner

FreeTrade erbjuder ett antal funktioner:

Inget minimikrav på insättning: Även om du har £1 på ditt konto, kan du investera det direkt. Freetrade har inte ett minimibelopp för transaktionen

Handel med delar av aktier: Du kan köpa delar av amerikanska och brittiska aktier tillsammans med ETFer med FreeTrade. Detta alternativ låter dig köpa en fraktion av en aktie, vilket annars är mycket kostsamt.

Noll provisionshandel med aktier och ETF:er: Du behöver inte betala någon provision för att handla med FreeTrade.

Sund reglering: Freetrade är medlem av London Stock Exchange (LSE) och regleras av en av de främsta tillsynsmyndigheterna, FCA i Storbritannien. Detta betyder också att det inte finns något att göra med tredjepartsmäklare för LSE-noterade aktier som annars skulle lägga till avgifter för en sådan tjänst.

Stöd

Kundsupport är tillgänglig via chatt i appen men är inte tillgänglig 24/7. Det finns ingen e-postsupport eller ett hjälplinjenummer om du vill prata live med någon.

Slutlig dom

Även om FreeTrade inte har många tillgångar att handla på jämfört med en fullserviceplattform, är den fortfarande väldigt populär bland användare. Millenniumvänliga policyer som strategi för enbart mobil, ingen minimiinsättning och provisionsfri service är denna tradingapp höjdpunkter.

Annons

Avancerade handlare kanske fortfarande inte lockas till tjänsten på grund av bristen på några viktiga tillgångar. Dess tjänster är mestadels begränsade till London Stock Exchange, men under de senaste månaderna har detta företag lyckats med att addera en rad ytterligare aktiemarknader, bland annat Sverige och Finland.

Klicka här för att registrera dig för FreeTrade

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.