Nyheter

En ny kraft bland ESG-ETF:er

Publicerad

den

Börshandlade fonder med fokus på miljö, social och styrning, ESG, investeringsprinciper har funnits ett tag, men många av dessa fonder har kämpat för att fängsla investerarnas uppmärksamhet och tillgångar.

Resultatet är att ESG-ETF:er utgör en liten andel av det växande, bredare ETF-universum, men tidvattnet kan vända sig till förmån för ESG-fonder.

Vad hände

I torsdags introducerade Deutsche Banks DWS-enhet X-trackers MSCI USA ESG Leaders Equity ETF (NYSE: USSG) och den fonden fick en fantastisk start. Från och med den 7 mars hade USSG drygt 846 miljoner dollar i förvaltning, vilket redan placerade det bland de största amerikanska börsnoterade ESG-ETF: erna.

Som konstaterats i vissa branschkretsar beror sannolikt USSG: s snabba tillgångstillgångar sannolikt på fondens partnerskap med Ilmarinen, Finlands största pensionsförsäkringsbolag.

Varför det är viktigt

Även om det är ett bra hjälpmedel för den nyligen präglade USSG att dra nytta av partnerskapet med Ilmarinen, visar ETF:ens tillgångar under förvaltning att institutionella investerare är villiga att anta ESG-strategier, vilket kan få fler investerare att göra detsamma.

Med 846 miljoner dollar i förvaltat kapital är den nya ETF från DWS redan den tredje största ESG-handeln i USA, endast efter $ 1,28 miljarder iShares MSCI KLD 400 Social ETF (NYSE: DSI) och iShares MSCI USA på 892,73 miljoner dollar. ESG Select ETF (NYSE: SUSA). SUSA är mer än 14 år gammal, medan DSI är mer än 12 år gammal.

Kostnader kan vara en drivkraft som lockar investerare till USSG. Med en årlig avgift på 0,1 procent eller 10 dollar på en investering på 10 000 dollar är USSG den billigaste aktiebaserade ESG-ETF i USA och bunden till iShares ESG U.S. Aggregate Bond ETF (NYSE: EAGG) för den billigaste ESG-ETF.

Vad kommer härnäst

Det återstår att se om USSG kan upprätthålla denna nivå av insamlingsförmåga, men om den kan göra det på kort sikt har fonden en rimlig chans att bo bland ETF:er som klättrade snabbast till 1 miljard dollar i tillgångar.

USSG har 337 aktier, varav 30,1 procent kommer från teknikbranschen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version