Följ oss

Nyheter

En möjlighet att investera i nästa globala megatrend

Publicerad

den

TANN ETF kommer att erbjuda exponering för den ständigt växande solindustrin som etablerar sig som världens största energikälla, nästa globala megatrend.

Solar Energy UCITS ETF (LON: TANN) kommer att noteras på Londonbörsen i juni och kommer att finnas tillgänglig för investerare i hela Europa. Lanseringen, på HANetf-plattformen, kommer att erbjuda exponering för den ständigt växande solindustrin som etablerar sig som världens största energikälla, nästa globala megatrend.

Den snabbast växande källan till ny energikapacitet

Solenergi är den snabbast växande källan till ny energikapacitet, med prognoser för 4,2 miljarder dollar av ny solkapacitetsinvestering 2050. I de flesta större länder är solenergi nu den billigaste nya energikällan. Detta är enligt Solar Energy Industries Association, som också sa att dess kostnader fortsätter att minska.

Solar Energy UCITS ETF

Solar Energy ETF kommer att spåra EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR). Indexet spårar företag som har betydande intäkter från solenergirelaterade affärsmetoder. Detta inkluderar tillverkning av solceller och system, producenter av solenergiproduktion och tillverkare av soldrivna laddningssystem, bland annat. De tio bästa innehaven i Solar Energy ETF inkluderar Motech Industries, TSEC Corp, DAQO New Energy Corp, Meyer Burger Technology och United Renewable Energy Co Ltd. Under de senaste tolv månaderna har SOLARNTR-indexets backtestresultat uppnått 211,32 avkastning. %.

Hector McNeil, grundare och vd på HANetf, sade: ”Den globala solenergiinvesteringens möjligheter är mycket spännande för investerare och gör det möjligt för dem att fokusera på en global megatrend i bytet bort från smutsig energi till ren energi.

”Solar Energy UCITS ETF” TANN ”ger en mer fokuserad möjlighet än att bara titta på ren energi och är den första rena exponeringen för den globala solenergiindustrin och dess tillväxt utsikter från det bredare investeringsuniverset för ren energi som tar in fler företag och olika tekniker. Det utökar inte bara vårt erbjudande inom det tematiska området utan lägger till betydligt till vårt växande utbud av ren och förnelseybar energi och ESG-ETF:er. ”

Handla TANN

Solar Energy UCITS ETF (TANN) kommer att noteras på Londonbörsen i juni för en total kostnadsprocent på 0,69% och passporteras till försäljning över hela Europa. HANetf brukar även notera sina börshandlade fonder på tyska Xetra och italienska Borsa Italiana. Detta brukar ske cirka tio dagar efter primärlistningen på London Stock Exchange.

Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *