Nyheter

En fallande dollar 2020 betyder bättre tider i oroliga Chile

Publicerad

den

• Investeringsstrateger förutspår en tuff tid för dollarn 2020, men andra Quant-modeller visar något annorlunda.
• Investerare fortsätter att gynna långa amerikanska aktiefonder kontra internationella eller EM-ETF.
• De som vill dra nytta av en försvagad dollar bör hoppa över Asien och kolla in Latinamerika, i synnerhet iShares MSCI Chile ETF (NYSEArca: ECH) istället.

Det är den mest underbara tiden på året, när våra inkorgar är fyllda med mail från varje kapitalförvaltare under solen med sina förutsägelser för 2020. Oavsett om det är ”Tre sektorer att titta på” eller ”Topp tio affärer för ett nytt decennium,” har alla en åsiktför det kommande året, och investerare kan inte låta bli att äta upp det. Med tanke på att de flesta CIO:er och strateger verkligen är i försäljnings- och marknadsföringsbranschen är det faktiska värdet av dessa artiklar diskutabelt, för att inte tala om att om bara fyra eller fem av deras ”Topp tio prognoser för 2020” går i uppfyllelse, kan de säga att de minst slår femhundra.

Den vanligaste prognosen för det nya året kan ha varit den fortsatta nedgången av den amerikanska dollarn, med vanliga råd om sätt att spela denna nya handel som vanligtvis gynnar internationella aktie-ETF, guld eller andra råvarufonder. Men för allt bläck som spenderas på förutsägelser och prognoser, har våra beteendemodeller ännu inte visat någon ihållande förskjutning från amerikanska aktiefonder – även om en tydlig klyfta mellan de olika delarna av vår modell kan innebära en förändring som kommer senare 2020.

Och vad är det bästa valet för 2020?

Investerare kan fokusera på att underprestera asiatiska ETF:er tillsammans med gruvföretag av ädelmetaller, men vi föreslår att vi söker söderut, väster söderut, om gränsen, där stigande metallpriser kan ge landspecifika fonder nytt liv som skadas av politisk instabilitet och svaga råvarupriser .

https://click.adrecord.com/?c=42251&p=1062&g=26248

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version