Följ oss

Nyheter

En europeisk Bitcoin ETF skall handlas i London

Publicerad

den

En europeisk Bitcoin ETF skall handlas i London

Medan tvillingarna Winkelvoss fortsätter att arbeta på att lansera sin Winkelvoss Bitcoin Trust så pågår arbetet med en europeisk Bitcoin ETF skall handlas i London. En Londonbaserad Bitcoin-börs, Coinfloor, har meddelat att denna har för avsikt att lansera sin egen variant av en börshandlad fond som fokuserar på att replikera utvecklingen av cybervalutan Bitcoins. Coinfloors Bitcoin-ETF skall handlas i Europa, närmare bestämt som en aktie på Coinfloors egen marknadsplats.

Nyhetssajten Coindesk, som är världens största nyhetskälla för digitala valutor meddelar att Coinfloor kommer att lagra Bitcoins på ”fysiska nycklar”, och att detta kommer göra det möjligt för investerare att få direkt access till den digitala valutan utan att ta risken med ett direkt ägande. Coinfloor fortsätter med att säga att eftersom företaget är den enda Bitcoinbörsen med ett 100-procentigt multisignatursystem som behåller cybervalutan i sina valv så är de Bitcoin som lagras hos företaget säkra.

Coinfloor tillhandahåller handel i Bitcoin mot brittiska pund, Euro, USD och polska zloty, det sistnämna en direkt effekt av ett mycket stort och snabbt ökande intresse för Bitcoins i Polen. Coinfloor har därför också inlett ett samarbete med PKO BP, Polens största bank.

Det har ännu inte framgått hur pass nära lansering av sin fysiskt uppbackade Bitcoin-ETF som Coinfloor är. Det finns även andra som har påbörjat lanseringen av börshandlade fonder med fokus på Bitcoins. Den amerikanska finansinspektionen, SEC, har sagt Bitcoins är att betrakta som en valuta och därför faller under myndighetens tillsyn. I maj avslöjade en ansökan att Winklevoss Bitcoin Truts kommer att handlas på Nasdaq. En uppdaterad ansökan visar att denna ETF kommer att handlas på Nasdaq under kortnamnet ”COIN”.

Även om Winkelvoss Bitcoin Trust har ännu inte har lanserats, har Second Bitcoin Investment Trust (BIT) varit tillgänglig för ackrediterade investerare under en tid. Barry Silbert, grundare och ordförande för Second Holdings Inc., syftar till att omvandla BIT till en publik Bitcoin ETF under fjärde kvartalet i år.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.