Följ oss

Nyheter

En börshandlad fond för kinesiska large cap aktier

Publicerad

den

iShares China Large Cap ETF (NYSEArca: FXI), en av de största kinafokuserade börshandlade fonderna. FXI är en börshandlad fond för kinesiska large cap aktier som har utvecklats väl under 2017.

När aktiekurserna i de utvecklade ekonomierna ligger på sina högsta nivåer på ungefär tre år överväger vissa investerare alternativ. En marknad som flera väljer att titta på är Kina, världens största emerging market. iShares China Large Cap ETF (NYSEArca: FXI), en av de största kinafokuserade börshandlade fonderna. FXI är en börshandlad fond för kinesiska large cap aktier som har utvecklats väl under 2017.

Löpande reformer, särskilt från utbudssidan, kan ytterligare stödja den kinesiska ekonomiska tillväxten. Reformer har stärkt industrins lönsamhet och stärkt råvarupriserna. Kinas exportörer åtnjuter också förbättringar från en återhämtning i den globala handeln.

En stabil och konsekvent tillväxt

Investerare kommer att ta hand om det faktum att Kinas ekonomiska tillväxt inte är vad den var under de senaste rusningarna för tillväxtmarknaderna. För en ekonomi som ofta anses vara för het, kan en stabil och konsekvent tillväxt vara vad utländska investerare verkligen vill se.

Den kinesiska ekonomin växlar över mot inhemsk konsumtion som en viktig tillväxtdrivare. Följaktligen blir konsumtionsdrivna sektorer som teknik och tjänster växande faktorer i den kinesiska ekonomin.

Mätt i dollar har FXI haft en genomsnittlig årlig avkastning på 8,62% sedan starten. Eftersom Kina bara varit igång över en börskrasch 2015, har den genomsnittliga årliga avkastningen under de senaste 3 och 5 åren bara varit 4,78% respektive 5,82%. Däremot tycks aktiemarknaden visa några tecken på återhämtning på senare tid med en avkastning på 18,91% under det senaste året.

Få aktier

FXI kritiseras ofta eftersom denna börshandlade fond bara innehar 51 aktier. Den allokerar dessutom 53 proent av sin vikt till finansiella tjänster, nästan fem gånger den näst största sektorns vikt.

Yuanens svaghet har varit en invändning för investerare som beaktar Kina. Det scenariot kan förändras till det bättre. Den kinesiska valutan kommer att stärkas när yuanen går in i Internationella valutafondens korg av reservervalutor, eftersom den går samman med i dollar, euro, pund och yen.

Med vikten av att yuanen tillväxt som ett alternativ till den amerikanska dollarn kan investeringsflöden till Kina hjälpa till att stödja de kinesiska marknader och landsspecifika börshandlade fonder.

FXI är ett utmärkt investeringsinstrument för placerare som vill investera på den största tillväxtmarknaden i världen. När man jämför Kina med S & P500 är FXI relativt billigt. Även om detta kan innebära en potential för högre avkastning, måste investerarna vara medvetna om den kinesiska marknadens stora volatilitet och de risker som är förknippade med Kina. Investerare bör vara försiktiga och undvika att jaga marknaden.

iShares China Large-Cap (NYSEArca: FXI)

Denna ETF replikerar investeringsresultaten av FTSE China 50 Index, ett index som består av kinesiska large cap aktier som handlas på Hongkongbörsen. Den här börshandlade fonden investerar i allmänhet åtminstone 90 % av sina tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet. Indexet är utformat för att följa utvecklingen av de största företagen på den kinesiska aktiemarknaden som är tillgängliga för internationella investerare. Fonden är icke-diversifierad.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

En av världens största ETFer ordnar om sina innehav i Apple och Nvidia

Publicerad

den

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

Apples aktier steg med mer än 10% efter presentationen av sin plattform för artificiell intelligens. Detta ledde till att teknikföretaget blev, återigen, om än tillfälligt, det största företaget på planeten, med en värdering på 3,30 biljoner USD.

Nvidia har å sin sida stigit med 170 % hittills i år och nått 3,27 miljarder USD. Därmed kunde den placera sig på tredje plats bland de mest värdefulla företagen, till och med överträffa Alphabet och Amazon.

Som ett resultat är den börshandlade fonden Technology Select Sector SPDR Fund (XLK), som följer utvecklingen för de ledande teknikföretagen på den amerikanska marknaden, på väg att balansera om sin portfölj för att följa reglerna, vilket kan påverka aktiekurserna. Följ kursen här.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. Men snart måste Apples och Nvidias positioner bytas ut.

Flytten skulle innebära en försäljning på cirka 11,4 miljarder dollar för Apple, en total som representerar en hel dag med genomsnittlig handel, och köp på 10 miljarder dollar för Nvidia, ungefär en fjärdedel av den dagliga volymen.

Även om siffrorna bleknar i jämförelse med de två jättarnas börsvärden, är sanningen att de fortsätter att antyda ett flöde av pengar som kan ha en inverkan på priserna på deras aktier. Hur som helst kan de icke-professionella investerarnas frenesi dämpa effekterna av denna omstrukturering.

Fortsätt läsa

Nyheter

D6RE ETF investerar i gröna företagsobligationer

Publicerad

den

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är den enda ETF som följer iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Ränteintäkterna (kuponger) i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 27 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 2 augusti 2023 och har sin hemvist i Tyskland.

Investeringsmål

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel värdepappersfond som replikerar resultatet av iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select Index (prisindex). Hållbarhetskriterier beaktas vid sammansättningen av indexuniversum. Indexet består av företagsobligationer utgivna för att finansiera projekt som har en positiv inverkan på miljön.

Indexuniversum

Gröna obligationer som ingår i iBoxx EUR Green Bonds Select Index och klassificeras som sådana av Climate Bonds Initiative (CBI).

Inkluderar euro-denominerade obligationer från stora och medelstora företag baserade i euroområdet, Storbritannien, Norge, Sverige, Danmark och Schweiz

Lägsta obligationsrating på BBB-/Baa3 (Investment Grade Rating)

Handla D6RE ETF

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURD6RE

Fortsätt läsa

Nyheter

Spotlight Stock Market erbjuder handel med ETPer och godkänner första emittent samt två instrument

Publicerad

den

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

ETP (Exchange-Traded Products), eller börshandlade produkter, är ett samlingsnamn för olika typer av värdepapperiserade derivat som listas för handel på en marknadsplats. De första två instrumenten av denna typ som godkänts för handel är trackercertifikat på Core och HBAR (Hedera). Emittenten som ställer ut instrumenten är Valour Inc.

”Vår långsiktiga strategi är att utöka möjligheterna till handel på Spotlight Stock Market både när det gäller omfattningen av produkter som kan handlas och att underlätta för fler internationella aktörer att handla på marknadsplatsen. Under en lång tid har flera olika aktörer approcherat oss med önskan om att få notera ETPer på vår marknadsplats. När vi under föregående år handlade upp ny leverantör av handelsystem var också denna möjlighet en del av beslutet att byta från NGM till Nasdaq. Därför är vi glada över att nu ha godkänt vår första emittent och de två första instrumenten för handel”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

Fortsätt läsa

Populära