Följ oss

Nyheter

EMB ETF ger exponering mot obligationsmarknaden i emerging markets

Publicerad

den

iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF (NASDAQ: EMB ETF) kommer med en förvaltningskostnad på 0,39 procent vilket är högt för en obligationsfond.

iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF (NASDAQ: EMB ETF) kommer med en förvaltningskostnad på 0,39 procent vilket är högt för en obligationsfond.

Denna ETF erbjuder exponering för obligationer från emittenter i tillväxtmarknader som är denominerade i amerikanska dollar, vilket ger exponering för en tillgångsklass som kan förbättra aktuell avkastning och ge geografisk diversifiering utan att växelkursförändringar kommer in i ekvationen. För investerare som vill diversifiera exponeringen mot amerikanska dollar kan fonder som ELD eller EMLC vara mer meningsfulla. Men för dem som söker exponering för tillväxtmarknadsskulder i greenbacken erbjuder EMB ett lågkostnadsalternativ som är väl diversifierat och extremt likvida.

Varför EMB?

  1. Exponering för amerikanska dollarobligationer emitterade av tillväxtmarknadsländer
  2. Få tillgång till statsskulden i 30+ tillväxtmarknadsländer i en enda fond
  3. Använd för att söka högre avkastning och anpassa din tillväxtmarknadstilldelning

Investeringsmål

IShares J.P.Morgan USD Emerging Markets Bond ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av amerikanska dollarobligationer, tillväxtmarknadsobligationer.

Handla EMB ETF

iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF (NASDAQ: EMB ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF (NASDAQ: EMB ETF).

Innehav

EmittentVikt (%)
Qatar4.04
Saudiarabien3.93
Turkiet3.73
Ryssland3.59
Filippinerna3.38
Colombia3.37
Brasilien3.24
Dominikanska republiken3.06
Egypten2.98
Indonesien2.95

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.