Nyheter

EL4C ETF en europeisk ETF för tillväxtbolag

Publicerad

den

Deka STOXX Europe Strong Growth 20 UCITS ETF (EL4C ETF) är en europeisk ETF för tillväxtbolag. STOXX® Europe Strong Growth 20 indexet spårar de 20 ”renaste” tillväxtföretagen i Europa. Tillväxtkarakteristiken för de enskilda företagen beräknas genom att analysera sex grundläggande indikatorer, till exempel p/e-tal, marknadsvärde/bokfört värde, avkastning, vinsttillväxt. EL4C kommer med en förvaltningskostnad på 0,65 procent. Det är en utdelande ETF som varje kvartal vidaredistribuerar den erhållna utdelningen.

Beskrivning av Deka STOXX Europe Strong Growth 20 UCITS ETF

Deka STOXX Europe Strong Growth 20 UCITS ETF investerar i aktier med tillväxtfokus som är hemmahörande i Europa. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig och fysisk replikering). Deka STOXX Europe Strong Growth 20 UCITS ETF har 319 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har hemvist i Tyskland.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och resultatavkastningen, före avgifter och kostnader, för STOXX Europe Strong Growth 20-index. Indexet illustrerar de 20 renaste tillväxtföretagen i Europa. Tillväxtkarakteristiken för de enskilda företagen bestäms av analysen av 6 grundläggande karakteristiska siffror. Till exempel vinst på börsförhållande, marknadsvärde bokfört värde utdelningsavkastning och vinsttillväxt.

Handla EL4C ETF

Deka STOXX Europe Strong Growth 20 UCITS ETF (EL4C) är en europeisk ETF som handlas på Xetra och Borse Stuttgart. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUREL4C
XETRAEUREL4C

Innehav

FöretagVikt %
Straumann Holding AG6.67%
Carl Zeiss Meditec AG6.40%
Adyen NV6.25%
Hermes International SA6.22%
Ambu A/S Class B6.01%
Bachem Holding AG5.77%
Puma SE5.57%
Amplifon SpA5.57%
Sartorius AG Participating Preferred5.54%
Dino Polska SA5.30%

De tio största innehaven svarar för 59,3 procent av denna börshandlade fonds kapital. Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version