Följ oss

Nyheter

ECOM ETF en satsning på företag som satsar på Internet och e-commerce

Publicerad

den

Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF (ECOM ETF) strävar efter att investera i företag som potentiellt kan dra nytta av det ökade antagandet av internet- och e-handelsplattformar och -tekniker av konsumenter på tillväxtmarknader. EMRJ strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Foxberry Emerging Market Internet & Ecommerce Index.

Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF (ECOM ETF) strävar efter att investera i företag som potentiellt kan dra nytta av det ökade antagandet av internet- och e-handelsplattformar och -tekniker av konsumenter på tillväxtmarknader. EMRJ strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Foxberry Emerging Market Internet & Ecommerce Index.

Beskrivning av Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF

Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF investerar i aktier med fokus på e-handel, social/miljö, tillväxtmarknader. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljon GBP under förvaltning. ETF:n är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investment case

Vi bevittnar uppkomsten av den digitala konsumenten på tillväxtmarknader. Stigande disponibla inkomster, urbanisering, positiv reformmomentum, stark demografi och den utbredda användningen av digitala enheter utgör grunden för denna megatrend. I dess kärna ligger två sammanfallande men ömsesidigt förstärkande teman: internet som en inkubator för teknisk innovation och e-handel som en katalysator för beteendeförändring.

Dagens tillväxtmarknadskonsument är inte bara global och digitalt ansluten utan hjälper också till att forma och definiera de allra senaste konsumenttrenderna. Företag har anpassat sig till denna nya verklighet. Vi har sett uppkomsten av nya kontaktpunkter för konsumenter, direkt-till-konsumentmärken, sociala shoppingupplevelser och röstbaserad handel. Vi har sett uppkomsten av liveförsäljning som möter konsumenter i deras eget föredragna medium.

Resultatet har blivit tillkomsten av digitala mästare över hela utvecklingsvärlden – ungefär som västvärldens teknikjättar. Kina har idag sin egen Google, Argentina sin egen Amazon och Indien sin egen TripAdvisor.

Den globala pandemin har ytterligare låst upp onlinemarknader – vars fördelar kommer att märkas i årtionden framöver. Vår banbrytande investeringsstrategi och ETF – Europas nya tillväxtmarknadsinternet- och e-handels-ETF – ger investerare exponering mot företag som är ledande och innovatörer inom internet- och e-handelsteknologier på tillväxtmarknader. Det här är företag som använder digitalisering för att låsa upp den framväxande världens nästa tillväxtfas.

Varför ECOM?

Gynnsamma tillväxtutsikter. ECOM är Europas nya ETF för internet och e-handel på framväxande marknader och ger investerare exponering mot företag som förespråkar digital innovation på tillväxtmarknader.

Drivs av Euromonitor®. ECOM är specialbyggt i samarbete med Euromonitor, ett strategiforskningsföretag baserat i London, Storbritannien, och utnyttjar deras unika insikter och proprietära klassificeringssystem av företag som driver internet- och e-handelsrevolutionen på framväxande marknader.

Obegränsad inställning ECOM:s sammansättning överskrider klassiska sektorer, storlek och geografiska klassificeringar genom att spåra ett regionalt tema.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger ECOM tillgång till dussintals företag som är gynnsamt positionerade för att åka i medvinden av den framväxande marknadens internet- och e-handelstema.

Handla ECOM ETF

Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF (ECOM ETF) Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURECOM
London Stock ExchangeGBPEMRP
London Stock ExchangeUSDEMRJ

Största innehav

NamnISINViktValuta
MERCADOLIBREUS58733R10236.48USD
INTL. GAMES SYSTEMTW00032930075.23TWD
JUMIA TECHS. AG-ADR ADRUS48138M10535.12USD
MAKEMYTRIPMU0295S000164.57USD
NASPERS N ZAR0.02ZAE0000158894.19ZAR
GRUPO TELEVISA S A B SPONSORED ADR REPSTG ORDUS40049J20694.01USD
MULTICHOICE GRP.ZAE0002659714.01ZAR
PROSUS NVNL00136547833.85EUR
PCHOME ONLINETW00080440093.71TWD
NETMARBLE CORPKR72512700052.79KRW

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.