Nyheter

DXSZ ETF investerar i korta penningmarknadsinstrument utan durationsrisk

Publicerad

den

Xtrackers Fed Funds Effective Rate Swap UCITS ETF 1C (DXSZ ETF) investerar i penningmarknadsinstrument och i mycket kortfristiga statsobligationer utan durationsrisk. ETF:en har en valutaexponering i USD.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Xtrackers Fed Funds Effective Rate Swap UCITS ETF 1C har tillgångar på 204 miljoner euro under förvaltning. DXSZ ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Deutsche Bank Fed Funds Effective Rate-index spårar en daglig rullande exponering mot Federal Funds Effective Rate, den kortsiktiga benchmarkräntan på penningmarknaden i USA. Federal Funds Rate fastställs vid möten i Federal Open Market Committee (FOMC).

Indexbeskrivning

Indexet återspeglar resultatet av en teoretisk insättning som tjänar federala fonders effektiva ränta med ränta som återinvesteras i insättningen dagligen. Federal Funds-räntan är den ränta som tas ut av depåinstituten, med överskottsreserver hos en United States Federal Reserve District Bank, för att låna ut pengar till andra depåinstitut över natten. Federal Funds effektiva ränta är den genomsnittliga räntan som tas ut i förhållande till sådana lån en viss dag.

Federal Open Market Committee sätter en målränta och den effektiva räntan för federala fonder tenderar att ligga inom intervallet för det målet. Indexet beräknas med hjälp av en specifik formel och publiceras av Deutsche Bank dagligen på alla arbetsdagar i New York.

Handla DXSZ ETF

Xtrackers Fed Funds Effective Rate Swap UCITS ETF 1C (DXSZ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURDXSZ
Stuttgart Stock ExchangeEURDXSZ
Borsa ItalianaEURXFFE
London Stock ExchangeUSDXFFE
XETRAEURDXSZ

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version