Nyheter

DXSQ ETF investerar i europeiska kreditderivat

Publicerad

den

Xtrackers iTraxx Europe Swap UCITS ETF 1C (DXSQ ETF) investerar i kreditderivat med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 3-5 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras). iTraxx® Europe 5y tillåter en bred investering med låga avgifter i 125 obligationer.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18 % p.a.. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers iTraxx Europe Swap UCITS ETF 1C är en mycket liten ETF med tillgångar på 7 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Indexbeskrivning

Risken att en låntagare inte fullgör sina betalningsåtaganden kallas kreditrisk. En person kan erhålla skydd mot kreditrisk genom att ingå ett finansiellt kontrakt för att överföra denna risk till en kreditskyddssäljare (kreditderivattransaktion) med förbehåll för vissa kredithändelser. Indexet mäter avkastningen för en kreditskyddssäljare som innehar det senaste numret av iTraxx{{®}} Europe kreditderivattransaktion med en löptid på 5 år. Indexets prestanda kommer att bero på flera faktorer, inklusive marknadsvärdet av 5-åriga iTraxx{{®}} Europe-kreditderivattransaktioner, avkastning som genereras genom försäljning av kreditskydd gentemot de emittenter som ingår i indexet och förluster som betalas efter betalningsinställelse av dessa emittenter.

Indexet består av 125 europeiska företag med investeringsgrad och beräknas på en totalavkastningsbasis, vilket innebär att eventuellt saldo som återstår efter att ha förvärvat kreditexponeringen kommer att räntas till den ränta som banker i euroområdet lånar ut till varandra över natten. (som beräknat av Europeiska centralbanken). Indexet publiceras av International Index Company Limited. Vissa kostnader kan dras av från Indexet.

Handla DXSQ ETF

Xtrackers iTraxx Europe Swap UCITS ETF 1C (DXSQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURDXSQ
XETRAEURDXSQ

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version