Nyheter

DWS skall lansera en omfattande serie börshandlade kryptoprodukter

Publicerad

den

DWS är redo att gå in på marknaden för börshandlade kryptoprodukter (ETP) efter att ha ingått en strategisk allians med den digitala tillgångsförvaltaren Galaxy.

Den tyska kapitalförvaltaren sa att den skulle utveckla en omfattande serie börshandlade kryptoprodukter exklusivt tillsammans med Galaxy, baserad på vissa digitala tillgångar samt utforska andra digitala tillgångslösningar.

I februari nämnde DWS VD Stefan Hoops en potentiell flytt in i utrymmet efter ett kraftigt fall i digitala tillgångspriser som skapade intressanta möjligheter i sektorn. Det skulle göra DWS till den senaste traditionella kapitalförvaltaren, efter WisdomTree, Fidelity och Invesco, att gå in på krypto-ETP-marknaden.

Partnerskapet kommer att försöka kombinera DWS portföljförvaltning, produktstrukturering och distribution med Galaxys tekniska infrastruktur och forskningskapacitet inom digitala tillgångar.

Det kommer att syfta till att ge investerare tillgång till marknaden för digitala tillgångar direkt genom traditionella mäklarkonton.

Fiona Basset, global chef för systematiska investeringslösningar på DWS, sa: ”När vi ser ett ökande kundintresse för digitala tillgångar och behovet av säker åtkomst, kommer vår delade utbildning först att göra det möjligt för oss att bygga genomtänkt konstruerade produkter.”

DWS tillade att flytten uppfyller en nyckelprioritet för att utveckla en heltäckande digital lösning i Europa.

Bloomberg rapporterade tidigare att gruppen hade fört samtal om att förvärva en minoritetsandel i krypto-ETP-utgivaren Deutsche Digital Assets, tidigare Iconic, och market makern Tradias.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version